Eκτός των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ - Υποχώρησε η κυβέρνηση στις απαιτήσεις της τρόικα

Υποχώρηση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων. Η συγκυβέρνηση εξαίρεσε τελικά την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των στελεχών ότι στη νέα «μεγάλη» ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Με μια «λακωνική» ανακοίνωση αναιρέθηκαν όλα. 

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στη τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονιζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι υπόλοιπες δόσεις ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

ΔΗΜΑΡ: Με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ανατροπή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, επισημαίνοντας ότι με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική.

«Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αποδεικνύουν ότι με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική. Μπροστά στις πιέσεις της τρόικας, το Υπουργείο Οικονομικών εξαιρεί από τη ρύθμιση τους βεβαιωμένους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ και ανατρέπει τα ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης των προϋπολογισμών των χιλιάδων εξαντλημένων νοικοκυριών από τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.