Αλ. Τσίπρας: Θα ασκηθούν πιέσεις σε βουλευτές

Στην εκτίμηση ότι θα ασκηθούν πιέσεις σε βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν τον. Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Οι ημέρες μέχρι την 29η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμες και δύσκολες ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό συναγερμό, ενώ τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης του λαού στην «επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης» που επιχειρείται όπως είπε.

Όσον αφορά την απόφαση Σαμαρά για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως ο πρωθυπουργός κινήθηκε εξ ανάγκης και χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως θετική. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής απαιτείται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Επιπλέον πρότεινε η Πολιτική Γραμματεία να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση και κάλεσε όλα τα μέλη της να είναι έτοιμα για την επόμενη ημέρα αφού εμφανίσθηκε βέβαιος ότι δεν θα προκύψουν οι 180 βουλευτές και θα ακολουθήσουν εκλογές στις οποίες θα αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.