Καπερνάρος: «Καλός άνθρωπος ο κ. Δήμας, αλλά πολιτικά αδρανές υλικό»

«Δεν νομίζω να κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιου το όνομα του κ. Δήμα, καλός άνθρωπος είναι, αλλά πολιτικά είναι ένα αδρανές υλικο» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος , σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα πράξει στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν έχω να προσάψω κάτι σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν μου λέει τίποτα το όνομα Δήμας. Άρα περιμένω, διαλέγομαι με τους ανθρώπους τους δικούς μου και την ημέρα εκείνη θα καταλήξω να πω την άποψή μου» λέει προσθέτοντας, πάντως, ότι οι περισσότεροι φίλοι του λένε να μην ψηφίσει για Πρόεδρο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει πως δεν συνδέει τις εκλογές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ενώ θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει μια συναινετικότητα και γι αυτό ο νομοθέτης έβαλε το όριο των 200 βουλευτών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και όχι 180, κάποιοι -και στο παρελθόν- το μεταποίησαν αυτό σε μηχανισμό «εκβίασης» στα χέρια της αντιπολίτευσης για να μπορεί να πιέζει την κυβέρνηση για εκλογές. Αυτό γίνεται, πολλώ δε μάλλον τώρα από μία αντιπολίτευση η οποία δεν αντιπροτείνει Πρόεδρο. Βλέπουμε διάφορους τακτικισμούς και τερτίπια. Για αυτό είμαι επιφυλακτικός και περιμένω… Πιθανόν, η κυβέρνηση ρίχνει λευκή πετσέτα, άλλά μη νομίζετε ότι και η αντιπολίτευση, παρά τα όσα λέει, είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει αυτά. Και η αντιπολίτευση βλέπει ότι πιθανόν να είναι από αυτές τις παγίδες που βλέπουμε στην έρημο. Έχω την εντύπωση ότι τα είχαν βρει για τον ΠτΔ, έκανα αυτή τη σκέψη, να τα έχουν βρει και να έχουν καταλήξει από κοινού σε ένα πρόσωπο και με αντάλλαγμα η αντιπολίτευση να πάρει μια ημερο-χρονολογία εκλογών μέσα στο 2015. Ίσως γίνει αυτό, ποιος ξέρει; Πρέπει να περιμένουμε».