Άμεσος στόχος η είσπραξη 2,5 δις. ευρώ από την φοροδιαφυγή!

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η είσπραξη 2,5 δις. ευρώ από την φοροδιαφυγή, καθώς και η καταπολέμησή της, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. Όπως εξήγησε, ο κ. Νικολούδης με αυτή την τακτική ο πρωθυπουργός θα πείσει τους δανειστές πως υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα.

Μιλώντας στη «Καθημερινή», όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής ο Παναγιώτης Νικολούδης είπε : «Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί τον νόμο. Γιατί δεν σημαίνει, ότι όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος. Προς Θεού».

Ξεκαθαρίζει πως πρωτεύον στόχος είναι να ,μην ξαναγίνουν τα ίδια και να τιμωρηθούν όσοι είχαν παρανομήσει στο παρελθόν. «Κοιτάξτε, δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτια για το παρελθόν, αλλά εκείνο που καθορίζει τη δράση μας είναι το παρόν και το μέλλον».

Και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να τιμωρηθούν όσοι στο παρελθόν με στοιχεία αποδειχθεί ότι έχουν παρανομήσει, αλλά μέλημά μας, κυρίως, είναι να μην ξαναγίνουν τα ίδια».

Στις αιτιάσεις που προβάλλονται ότι μπορεί το κυνήγι κατά του μεγάλου πλούτου να οδηγήσει σε μαζική φυγή κεφαλαίων και οικονομικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, ο κ. Νικολούδης δεν συμμερίζεται αυτούς τους φόβους και ανταπαντά: «Η υγιής οικονομική δραστηριότητα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Για το βρώμικο χρήμα και τις διεφθαρμένες επιχειρήσεις τι θέλετε να σας πω; Να συνεχίσουν να ανθούν; Προτιμώ στη χώρα μας να υπάρξουν κάποτε κανόνες».