Γιάννης Δραγασάκης: «Ανεύθυνοι όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός»

Ανεύθυνους χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όσους από τους ετέρους κάνουν λόγο για πιστωτικό γεγονός στην εκπομπή Ίντριγκα, της Έλλης Στάη στο τηλεοπτικό δίκτυο του ALPHA. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε επίσης πως ένα Grexit, δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως ελπίζει πως κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής να παρθούν αποφάσεις και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση να τοποθετηθούν σε ένα χρονοδιάγραμμα.

«Με ποιο δικαίωμα και με ποια ευθύνη λένε όσα λένε, ακόμα και ο κύριος Ντάισελμπλούμ; Κάθε τόσο ανεύθυνοι και θεσμικοί τύποι κάνουν λόγο για πιστωτικό γεγονός. Είναι καιρός όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε επίσης πως στην ουσία δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση από τους θεσμούς γι αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να πράξει κατ όπως νομίζει για να αντιμετωπιστεί η κρίση. «Η κρίση δεν είναι των εταίρων αλλά δική μας, οπότε εμείς πρέπει να πράξουμε» τόνισε ο αντιπρόεδρος

Για την ένταση μεταξύ ελλάδας και γερμανίας ο κύριος δραγασάκης διευκρίνισε πως «η αντίθεση δεν είναι ελληνογερμανική, δεν έχουμε αντίθεση στρατών, υπάρχουν δυνάμεις σε όλες τις χώρες οι οποίες θέλουν να μείνουμε στην λιτότητα, πράγμα το οποίο καταδικάζει και την ίδια την Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος καταφέρθηκε εναντίων όσων προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων λέγοντας πως «κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει, να υλοποιήσει σχέδια και να παράξει έργο, και ίσως η επιθυμία των κακών να είναι να μην καταφέρει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

Επίσης διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος και εκλογών, δεν είναι δικά μας εργαλεία, εμείς δεν εκβιάζουμε.
 tromaktiko.org