ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σήμερα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα - Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ Συλλαλητήριο στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 23 Ιούνη οι συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ δεν είναι απλά μια διαμαρτυρία των συνταξιούχων για την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας των διαχρονικών κυβερνητικών πολιτικών. Είναι ταυτόχρονα και ένας συναγερμός για ετοιμότητα απέναντι στα νέα μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών, είτε κλειστεί είτε δεν κλειστεί τώρα η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Και τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους που απέχουν ένα βήμα από τη συνταξιοδότηση. Άλλωστε οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και που δεν αμφισβητούνται ούτε στο ελάχιστο από τη σημερινή συγκυβέρνηση, προδιαγράφουν ένα ακόμα χειρότερο Ασφαλιστικό, με όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 67ο έτος και το ύψος της σύνταξης στο μισό απ' αυτό που ίσχυε πριν από το 2010.

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ καλούν σε ξεσηκωμό γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις - το ΕΚΑΣ - τα αποθεματικά. Καμία περικοπή.
  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Το κάλεσμα στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των Συνταξιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου