Η ΑΘΗΝΑ βροντοφώναξε 'ΟΧΙ' στη Λιτότητα από την πλατεία Συντάγματος

ΧΙΛΙΑΔΕΣ πολίτες έστειλαν μήνυμα κατά της λιτότητας και τους εκβιασμούς των δανειστών και του 'ιερατείου' της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Από το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε να συρρέει πλήθος κόσμου στην Πλ. Συντάγματος, όπου δόθηκε το αγωνιστικό ραντεβού ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί την Κυριακή 5 Ιούλη.

Εργατικά σωματεία, σύλλογοι, μαζικοί φορείς αλλά και οργανώσεις, κόμματα και κινήσεις της Αριστεράς, απηύθυναν κάλεσμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να στείλουν δυναμικό μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ πολίτες κάθε ηλικίας, αψηφώντας την εκστρατεία τρόμου που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες τα μίντια, σχημάτισαν μια μεγαλη λαοθάλασσα στο Σύνταγμα πλημμυρίζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα αγωνιστικό με τα συνθήματα και τα πανώ να έχουν ως αιχμή τους την καταδίκη των πολιτικών λιτότητας, τη διαγραφή του χρέους και την απόρριψη των ωμών εκβιασμών που εκπορεύονται από τους δανειστές της χώρας.

Την ίδια ώρα που πραγματοποιόταν η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό έστειλαν διαδηλωτές από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Λισαβόνα και τη Στουτγκάρδη όπου βρίσκονταν σε ταυτόχρονη εξέλιξη συλλαλητήρια συμπαράστασης.





Ακολούθως παρατίθενται τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Μαχητιικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ).

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα. Λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται – Δεν τρομοκρατείται.  
Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία.
Δευτέρα 19:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μ.Ε.Τ.Α.: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το ΜΕΤΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στο Σύνταγμα, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στις 7 το απόγευμα, και στις άλλες πόλεις της χώρας, υπερασπιζόμενο το ΟΧΙ στα μνημόνια, στη λιτότητα, στους εκβιασμούς των τοκογλύφων – δανειστών, υπερασπιζόμενο τη Δημοκρατία και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που με μίσος προσπαθούν -ακόμα και τώρα- να εξαλείψουν οι τοκογλύφοι, το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, καθώς και τα φερέφωνά τους (μνημονιακά κόμματα, συστημικά μέσα ενημέρωσης κτλ.).

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλες, εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, το λαό να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, γιατί «ΝΑΙ» στην πρόταση των τοκογλύφων – δανειστών σημαίνει: 
Λιτότητα και Υφεση,
Εξευτελισμό Εργαζομένων και Συνταξιούχων,
χώρα και κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό,
διάλυση των κοινωνικοπρονοιακών δομών, της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας,
κλείσιμο επιχειρήσεων, νέες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια,
αποκρατικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,
παντελής καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας,

εξαφάνιση της αγροτιάς, διάλυση του τουρισμού,
σημαίνει ταπείνωση και υποταγή.


Δευτέρα 29 Ιούνη
Όλοι και όλες
διαδηλώνουμε υπέρ του ΟΧΙ
Σύνταγμα, ώρα 19.30
Λευκός Πύργος, ώρα 19.00


Η χώρα δεν πωλείται
Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται
Στις 5 Ιούλη δίνουμε τη δική μας απάντηση:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου