Συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. εξήγκειλε ο Πάνος Καμμένος από το Παρίσι

ΘEMATA που αφορούν στην αμυντική συνεργασία Γαλλίας Ελλάδας στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή (19/06/2015) συνάντηση στο Παρίσι, των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Ζαν Υβ Λε Ντριάν και Πάνου Καμμένου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbomb.gr, επεσήμανε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα, «που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, μεγάλη ζημία του ελληνικού Δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «μέσα στους επόμενους μήνες, με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας».

«Στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας για να καταλήξει διαβεβαιώνοντας για τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών σε θάλασσα και αέρα και για την επανενεργοποίηση των στενών σχέσεων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου