Αυξημένη ροή ευρωπαίων τουριστών στη Ελλάδα - Ελπίδες για ανάκαμψη και των ρώσων τουριστών

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ φαίνεται πως θα "σώσουν" τον ελληνικό τουρισμό φέτος, καθώς ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ. Οι Έλληνες σχεδιάζουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες χάρη στους Βρετανούς, Δανούς, Σουηδούς και Αμερικανούς τουρίστες. Την ίδια ώρα, στα δημοφιλέστερα ελληνικά θέρετρα αυξάνεται ο αριθμός των υπηρεσιών στα ρωσικά, με την ελπίδα να επιστρέψουν άμεσα οι Ρώσοι τουρίστες.

Η Ελλάδα παραμένει ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους ρώσους τουρίστες, που τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν το 5.5% έως 7.5% του συνολικού αριθμού των τουριστών στη χώρα. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, το ποσοστό των επισκεπτών από τη Ρωσία ήταν πολύ μεγαλύτερο. Στην Κρήτη για παράδειγμα, η ρωσική τουριστική αγορά έρχεται δεύτερη, αγγίζοντας το 15%. Ωστόσο, η ασταθής κατάσταση στη Ρωσία επέφερε σημαντική μείωση στα ταξίδια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 14% στο 2014. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού, τη χώρα επισκέφθηκαν 1.020.000 Ρώσοι έναντι 1.170.000 το προηγούμενο έτος.

Κρήτη: Προώθηση τουριστικών υπηρεσιών στα ρωσικά

Στην Κρήτη πάντως αυξάνουν τον αριθμό των υπηρεσιών στα ρωσικά, καθιστώντας ακόμη πιο ελκυστικά τα πακέτα διακοπών των Ρώσων τουριστών στο νησί.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις προβλέψεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας TEZ TOUR Greece, Δημήτρη Χαριτίδη, η πτώση φέτος μπορεί να φτάσει έως και 40%, αλλά παρ 'όλα αυτά, οι αρχές του νησιού ελπίζουν σε γρήγορη ανάκαμψη της κατάστασης.

Φέτος στον νομό Ηρακλείου θα υπάρξουν τουριστικές υποδομές στα ρωσικά: δωρεάν φυλλάδια, ταμπέλες με πληροφορίες γύρω από ιστορικά μνημεία, διαδικτυακές πύλες. Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική κίνηση, δεδομένου ότι η γνώση ξένων γλωσσών για τους Ρώσους είναι αρκετά χαμηλή.

Όσον αφορά ολόκληρη την Κρήτη, οι αρχές του νησιού σχεδιάζουν πενταετές τουριστικό πρόγραμμα προς διάφορες αγορές. «Θα επενδύσουμε όχι μόνο στο παραδοσιακό τουρισμό, τις διακοπές κοντά στην ακτή, αλλά και σε ταξίδια στο εσωτερικό του νησιού. Θα επενδύσουμε επίσης στο αθλητικό και αγροτικό τουρισμό» δηλώνει ο περιφερειάρχης του νησιού. Οι νέες προτάσεις σχετίζονται και με τον θρησκευτικό τουρισμό, κάτι που που μπορεί να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ορθόδοξους Ρώσους.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, αυτό το είδος ταξιδιών, εκδρομών και εκθέσεων θα προωθηθεί στα πλαίσια του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία- 2016.

Ωστόσο, γι αυτή τη σεζόν, καθώς οι Ρώσοι ήταν πολύ επιφυλακτικοί στις επιλογές τους, οι ευρωπαίοι έχουν ήδη επεκταθεί. Για παράδειγμα, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways και η Lufthansa Group ανακοίνωσαν την αύξηση στων απευθείας πτήσεων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου