Jack Lew στο CNN: «Οι Έλληνες θα υποστούν τις πρώτες επιπτώσεις μίας αποτυχίας.....»

ΝΑ ΛΑΒΕΙ δύσκολες αποφάσεις για να βρεθεί λύση κάλεσε την Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, λέγοντας πως αποτυχία θα είχε ως συνέπεια «τρομοκρατική μείωση» στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Οι επιπτώσεις ενός Grexit σε άλλες χώρες «παραμένουν αβέβαιες», σημείωσε, λέγοντας πως «ενώ όλα τα μέρη πρέπει να δείξουν ευελιξία, το βάρος είναι στην Ελλάδα».

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μία στιγμή όπου η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει με μία απάντηση, που θα είναι η βάση για την επίτευξη μίας συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο κ. Λιου σε συνέντευξή του στο CNN, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύτηκαν το Σάββατο.

Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τις αντιδράσεις των αγορών, στο ενδεχόμενο Grexit: «Νομίζω πως κανείς δεν θα έπρεπε να θέλει να μάθει τι θα γίνει», προσθέτει.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, σύμφωνα με τον κ. Τζακ Λιου, είναι σαφές ότι στην Ελλάδα μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα προκαλούσε «τρομακτική, τρομακτική μείωση» στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

«Οι Έλληνες θα υποστούν τις πρώτες επιπτώσεις μίας αποτυχίας» είπε. «Η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να λάβει δύσκολες αποφάσεις» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου