WikiLeaks: Πάνω από μισό εκατομμύριο απόρρητα τηλεγραφήματα από το ΥΠ.ΕΞ. της Σαουδικής Αραβίας!

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ WikiLeaks άρχισε από σήμερα να δημοσιεύει τα πάνω από 500.000, όπως ισχυρίζεται, απόρρητα τηλεγραφήματα και άλλα έγραφα των Σαουδαραβικών διπλωματικών υπηρεσιών από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής που περιέχουν μυστικές αναφορές από διάφορες Σαουδαραβικές Πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Το δημοσίευμα περιλαμβάνει "Top Secret" εκθέσεις από άλλα Σαουδαραβικά θεσμικά όργανα του κράτους, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βασιλείου.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας κάλεσαν σήμερα τους πολίτες να μην αναπαράγουν “έγγραφα που μπορεί να είναι πλαστά”, απαντώντας έτσι στη δημοσιοποίηση, από τον ιστότοπο WikiLeaks, περισσότερων από 500.000 απόρρητων, σαουδαραβικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, που έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Twitter, δεν αρνείται ευθέως την αυθεντικότητα των εγγράφων. Τα έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία σύμφωνα με το WikiLeaks είναι μηνύματα μεταξύ διπλωματών και αναφορές από άλλες κρατικές υπηρεσίες, περιλαμβάνουν και συζητήσεις για τη στάση της Σαουδικής Αραβίας σε διάφορα περιφερειακά ζητήματα και τις προσπάθειες της χώρας να επηρεάσει τα μέσα ενημέρωσης.

Η σημερινή ανακοίνωση είναι η μοναδική επίσημη αντίδραση των αρχών μέχρι στιγμής. Ο WikiLeaks υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του περισσότερα από μισό εκατομμύριο τέτοια έγγραφα και σκοπεύει να τα δώσει όλα στη δημοσιότητα. Τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στη Σαουδική Αραβία έχουν αγνοήσει μέχρι στιγμής το θέμα.

Το WikiLeaks δεν έχει διευκρινίσει πού βρήκε τα έγγραφα αυτά αλλά παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που έγινε τον Μάιο από το Ριάντ και αφορούσε μια παραβίαση των δικτύων της από χάκερ, μια επίθεση για την οποία ανέλαβε κατόπιν την ευθύνη μια ομάδα που αυτοαποκαλείται “Υεμενίτικος Κυβερνοστρατός”.
πηγή: WikiLeaks

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου