Σάρα Βάγκενκνεχτ του Die Linke: Αυτή η "συμφωνία" κατέστρεψε την Ευρώπη (Diese „Einigung“ zerstört Europa)

Αντί να συνεχίζουμε με μία αποτυχημένη πολιτική που προκαλεί πόνο στους Έλληνες, όπως άλλωστε έχουνε αποδείξει ουσιαστικά όλοι οι σεβαστοί οικονομολόγοι του κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει μία αλλαγή πορείας....

ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ξανά δισεκατομμύρια για τη συνέχιση ενός απερίγραπτου και αποτυχημένου προγράμματος. Τα νέα “πακέτα βοήθειας” είναι ξανά η πληρωμή παλιών χρεών που ανταλάσσονται με νέα χρέη για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Η ύφεση και η κοινωνική μιζέρια στην Ελλάδα θα εκτοξευθούν ακόμα παραπάνω”, είπε ο Σάρα Βάγκενκνεχτ, αντιπρόεδρος του Die Linke. Και συνεχίζει:

Το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο και για την Γερμανία. Τα λεφτά θα χαθούν. Τα μέτρα είναι μία συνέχιση της προηγούμενης λιτότητας, αλλά υπάρχει και ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό όταν ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την επανένωση. Τα λεφτά θα μπούνε στις τσέπες μεγαλοεπιχειρηματιών και διεφθαρμένων ολιγαρχών και δεν είναι αυτό που χρειάζεται η πνιγμένη στη μιζέρια Ελλάδα.

Αντί να συνεχίζουμε με μία αποτυχημένη πολιτική που προκαλεί πόνο στους Έλληνες, όπως άλλωστε έχουνε αποδείξει ουσιαστικά όλοι οι σεβαστοί οικονομολόγοι του κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει μία αλλαγή πορείας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά ένα κούρεμα και μία υψηλότερη φορολόγηση των πλούσιων ολιγαρχών. Μόνο όταν η οικονομία σταθεί πάλι στα πόδια της και υπάρξουν νέες επενδύσεις θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι ένα μέρος των χρημάτων των γερμανών φορολογούμενων θα επιστρέψουν.

Η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το εργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. “Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου