Παναγιώτης Λαφαζάνης, o ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν υπέγραψε την πρόταση νόμου για εξουσιοδότηση εν λευκώ του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών για διαπραγμάτευση και επίτευξη συμφωνίας...

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γνωστός για το ήθος, τη σεμνότητα, την προσήλωσή του σε αρχές  και αξίες που υποστηρίζει με συνέπεια, μαζί με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που τον περιβάλλουν, προβάλλουν  σήμερα ως οι μόνοι εγγυητές του αντιμνημονιακού αγώνα, εφ’ όσον και αν στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ συρθεί σε ένα ακόμα πιο οδυνηρό Μνημόνιο. Το οποίο θα μπορεί να αποκαλείται πλέον ως.... ΑΤΜ, το Τρίτο Αριστερό Μνημόνιο !

Υπάρχει βέβαια ακόμα η ελπιδοφόρα πιθανότητα, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής και κατά δεύτερο λόγο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέψουν τη διολίσθηση του  στη μνημονική υποτέλεια. Αν όμως υπάρξει μια τέτοια οδυνηρή εξέλιξη, κάτι που απευχόμαστε, τότε η Αριστερή Πλατφόρμα, δεν μπορεί παρά να αποχωρήσει και να δημιουργήσει ένα νέο ευρύ αντιμνημονιακό δημοκρατικό μέτωπο, το οποίο θα σαρώσει στις επερχόμενες εκλογές  που δεν μπορεί να αργήσουν πολύ.

του Θεόδωρου Κατσανέβα επικεφαλή της κίνησης "ΔΡΑΧΜΗ"

Στην ίδια περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξης Τσίπρας θα εξαφανιστεί εντελώς από το πολιτικό προσκήνιο, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε αντίθεση με το πρώτο, διέθετε βαθύτατες ρίζες στην κρατική μηχανή, σε τοπικούς και συλλογικούς φορείς, που ελάχιστα άντεξαν στην εκλογική του καθίζηση. Εκτός και αν ο ευφυής Αλέξης έχει άλλα κρυφά σχέδια, με κύριο στόχο την επίρριψη της ευθύνης για το Grexit στην αναλγησία των Εταίρων.

Το τεράστιο πολιτικό κενό του αντιμνημονιακού μετώπου είναι αδιανόητο  να το μονοπωλήσει η Χρυσή Αυγή. Ενώ το ΚΚΕ, δε διασφαλίζει τη δυνατότητα κυβερνητικής προοπτικής που μόνο ένα ευρύ, παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο μπορεί να διασφαλίσει. Για τους λόγους  αυτούς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αντιμέτωπος με τις ιστορικές ευθύνες που εκπροσωπεί και του αναλογούν, αναγορεύεται σε ηγετική φυσιογνωμία του αντιμημονιακού αγώνα και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης δεν υπέγραψε την πρόταση νόμου για εξουσιοδότηση εν λευκώ του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών για διαπραγμάτευση και επίτευξη συμφωνίας, σηματοδοτώντας την πιθανότητα εσωκομματικής και ενδο-κυβερνητικής ρήξης.

Ο ίδιος σε πρόσφατη ομιλία του τόνισε πως «το όχι του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ναι σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια».Αναφέρθηκε σε «ακαταμάχητο λαϊκό ρεύμα που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα» και  σε «νέα εθνική αφύπνιση και ανάταση», τονίζοντας ότι «δε θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο».

Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές που έχει η χώρα, τονίζοντας ότι,  «Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές που έχουμε είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού μας».Και υπογράμμισε πως,  «αυτή την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ».

Είναι σαφές ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ερμηνεύει το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος ως νομιμοποιητική βάση της πάγιας θέσης που διατυπώνει ο ίδιος και στελέχη της Πλατφόρμας για εναλλακτικές λύσεις, δίπλα ή  και έξω από το ευρώ.

Σημειώνουμε ότι, από άλλη γωνία ο «κακός» αλλά ρεαλιστής  Σόϊμπλε έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε παρόμοιες λύσεις. Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι αντιμετωπίσημο μέσα στην ευρωζώνη, όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που δεν μπορεί να παραβιαστούν, προτρέποντας όλους τους εμπλεκόμενους να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις όπως το διπλό νόμισμα ή η έξοδος από την ευρωζώνη, χωρίς έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γεγονός είναι  ότι τα ψέματα τελειώνουν. Ο παραλογισμός του «ευρώ πάση θυσία», είναι  πλέον αδιανόητη επιλογή μετά το βροντώδες όχι του δημοψηφίσματος που δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα καταστροφικό για τη χώρα «ναι σε  όλα».
πηγή: drachmi5.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου