Τριμέτωπη επίθεση Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη Θεσσαλονίκη - βιντεομήνυμα στήριξης του Μανώλη Γλέζου (video)

ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, 80η ΔΕΘ,

Με «πυρά» κατά της υπηρεσιακής κυβέρνησης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ της 80ης ΔΕΘ, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» της Ν.Δ. και του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ», επειδή στις προεκλογικές ρυθμίσεις δίνεται ο μικρότερος τηλεοπτικός χρόνο στη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ δεν προβλέπεται καμιά προεκλογική κρατική χρηματοδότηση.

Ωστόσο, παρατήρησε: «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αρνήθηκε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έριξε την κυβέρνηση, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές» και πως θα μπορούσε αν ήθελε, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα συνεργαζόταν την επομένη των εκλογών με το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα και κυβερνήσεις που στηρίζουν μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές επιλογές».

«Ξεδιπλώνοντας» μέρος του προγράμματος του κόμματος που ηγείται, υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή και πρόσθεσε ότι «πρέπει κάποτε να σταματήσει η τρομολαγνεία αυτή».

»Δεν λέω ότι έχουμε τη μαγική συνταγή, εμείς δεν κάνουμε δημαγωγία ούτε λαϊκισμό, είμαστε αριστερά. Λέμε αλήθεια στον λαό μόνο την αλήθεια όσο δύσκολη και πικρή κι αν είναι», τόνισε.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, αναφορικά με τα πυρά που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ έκανε λόγο για κακοήθεις επιθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα, που δεν συνηθίζονται στην αριστερά και στις οποίες δεν θα απαντήσει.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κλήθηκε να απαντήσει γιατί αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ασκήσαμε δημόσια κριτική μέσα από τα όργανα μας για τους χειρισμούς των διαπραγματεύσεων, καταθέσαμε εναλλακτικές προτάσεις που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Μας επέκριναν μάλιστα για τις διαφοροποιήσεις μας ότι υπονομεύουμε την κυβέρνηση. Δώσαμε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφύγουμε κάτι για το οποίο δεν είχαμε αυταπάτες», απάντησε.

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει μια ομάδα βουλευτών στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση επέλεξε το μνημόνιο. Ως αντιμνημονιακοί δεν θα μπορούσαν, είπε, να κατέβουν στις εκλογές μαζί με τον «εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ» που έφερε το τρίτο μνημόνιο.

«Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί γιατί αποδεικνύει ότι ο μονόδρομος δεν είναι η υποταγή» επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, όπως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές. 

Bιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου


Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν την ιστορία που τους χτυπάει την πόρτα και να την ανοίξουν για να περάσει η ελπίδα. 



Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τόνισε:

«Ετούτες οι εκλογές είναι καθορίστηκες γιατί δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός με τη βούληση τη δική του όλο το σάπιο καθεστώς, όλο το καταπιεστικό καθεστώς, όλο το καθεστώς της βίας και της διαφθοράς και να αναδείξει πρωταγωνιστεί τον εαυτό του».

Και πρόσθεσε:

- «Αν έχει κάποια αξία η γνώμη μου, τούτες οι εκλογές δεν είναι κρίσιμες, αλλά είναι καθοριστικές για την τύχη του λαού μας για πολλές δεκαετίες.

- Νομίζω ότι εμάς η ιστορία, τον κάθε ψηφοφόρο, δεν τον καλεί να κρίνει, δεν τον καλεί να διαλέξει , τον καλεί να αποφασίσει. Να αποφασίσει επιτέλους να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του, το παρόν και το μέλλον του».

Ο Μ. Γλέζος ζήτησε από τον λαό να «αφουγκραστεί την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να πάμε όλοι μαζί να την ανοίξουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα, δεν μπορεί να υπάρχουν απαθείς, όλοι πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις, όλοι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού στον αγώνα και να πάμε να ανοίξουμε την πόρτα της ιστορίας, για να περάσουν οι ελπίδες, για να περάσουν τα οράματα, για να περάσει το μέλλον που ανήκει σε εμάς, κι όχι σε κανέναν άλλο».

Τέλος, κάλεσε όλους τους παλιούς του συναγωνιστές να σταθούν μπροστάρηδες στον αγώνα. «Γι αυτό καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές μου να σταθούν όπως και τότε και πάλι μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και την λευτεριά κι όλοι μαζί να αναφωνήσουμε "εμπρός Ελλάς για την Ελλάδα, για το δίκαιο και την λευτεριά"».

 Η Συνέντευξη Τύπου της ΛΑ.Ε. στην 80η ΔΕΘ