Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

ΛΑ.Ε.: «Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, κορόιδευαν επί 6 ώρες, ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το ΛΑΟ!»

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, έπειτα από περίπου 6 ώρες, η φαρσοκωμωδία μετριοτήτων, που αποκαλείται Συμβούλιο Αρχηγών, υπό έναν ευρώ–πληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει εξελιχθεί σε ''υπάλληλο'' του Τσίπρα.

Φαρσοκωμωδία και στο βάθος Οικουμενική

Είναι προφανέστατο ότι η πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον "κυβερνητικό" Πρόεδρο και Πρόεδρο του "ευρω" Πρ. Παυλόπουλο, αποτύπωσε κυβερνητική αδυναμία, αδιέξοδο αν όχι και πανικό.

Η πρόταση Τσίπρα παρέπεμψε ευθέως σε "Οικουμενική" κυβέρνηση νεομνημονιακών και παλιομνημονιακών, αφού η συναίνεση που συζητήθηκε σε όλα τα θέματα, που απασχόλησαν το Συμβούλιο αρχηγών και ιδιαιτέρως στο ασφαλιστικό, ισοδυναμεί με πρόταση συγκυβέρνησης.

Γίνεται σαφές ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων η οποία σηματοδοτείται από την πόρεια φθοράς και κατάρρευσης της κυβέρνησης και την αναζήτηση ευρύτερων μνημονιακών κυβερνητικών σχημάτων. Περιττό να λεχθεί ότι ευρύτερες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν "σώζουν" την κατάσταση και εντός ολίγου θα έχουν κακό τέλος.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι το Συμβούλιο αρχηγών, που συνεκλήθη, αποτελεί ένα Συμβούλιο μετριοτήτων και αναξιόπιστων, οι οποίο δεν εμπνέουν στην κοινωνία καμμία εμπιστοσύνη αλλά αντιθέτως συναντούν την γενική απαξίωση και απέχθεια.

Κορόϊδευαν αλλήλους 

Το Συμβούλιο έληξε με τους αρχηγούς να έχουν κάνει μια ''τρύπα στο νερό'', κοροϊδεύοντας, επί έξι ώρες, ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό. Κι' αυτό διότι, ενώ όλοι οι αρχηγοί ψήφισαν το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο και τα σφαγιασμό του ασφαλιστικού που περιέχει, τελικά ο ένας προσπαθούσε να φορτώσει στους άλλους την υλοποίηση των επώδυνων ασφαλιστικών ρυθμίσεων, για να μην επωμισθεί ή για να επιμερίσει, το πολιτικό κόστος.

Τα θέματα που έτυχαν κάποιας συμφωνίας ήταν ανώδυνες και μάλλον αποπροσανατολιστικές, διατυπώσεις για το Προσφυγικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Οι παλαιομνημονιακοί κάνουν "Νάζια" και "Πείσματα"

Είναι εντυπωσιακό ότι όλα, σχεδόν, τα άλλα μνημονιακά κόμματα αποστασιοποιούνται από την κυβέρνηση στο να δόσουν συναίνεση για το ασφαλιστικό. Και είναι εντυπωσιακό όχι μόνο διότι όλα αυτά τα κόμματα είναι μνημονιακά αλλά και διότι ψήφισαν με χέρια και πόδια (ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι) το τρίτο μνημόνιο, το οποίο περιέχει αυτούσιες τις κατεδαφιστικές κατευθύνσεις του αφαλιστικού, για τις οποίες θα έρθουν τώρα οι σχετικές εφαρμοστικές διατάξεις.

Προφανώς οι παλαιομνημονιακοί, ενώπιον της γενικής κοινωνικής κατακραυγής, κάνουν ¨"νερά" και "νάζια" για να αποφύγουν, ματαίως, το πολιτικό κόστος, επιτυγχάνοντας απλώς δι' αυτού του τρόπου να επιτείνουν την πλήρη αναξιοπιστία τους.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της Φ. Γεννηματά, η οποία δημαγωγικά αρνείται ακόμα και τη συζήτηση για το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο των αρχηγών, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι το κάτ' εξοχήν υπεύθυνο κόμμα για το κατάντημα, τη ληστεία και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.
Λύση η ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία την 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η μόνη λύση και διέξοδος στον ακατάσχετο μνημονιακό κατήφορο είναι μια μεγάλη Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Προοδευτική Ανατροπή στη ζωή της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να παίξει θετικό ρόλο η Γενική Απεργία της Τετάρτης 3 Δεκέμβρη, η οποία χρειάζεται να στεφθεί από επιτυχία και να αποκτήσει η ίδια και οι πορείες που θα τη συνοδεύσουν, ένα ευρύ, μαζικό, αγωνιστικό και δυναμικό χαρακτήρα.

Το σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


«ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ, ΕΠΙ ΕΞΙ ΩΡΕΣ, Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Είναι κωμικοτραγικό το θέαμα αρχηγών κομμάτων, που έχουν ψηφίσει από κοινού το τρίτο Μνημόνιο και την κατεδάφιση του ασφαλιστικού που περιλαμβάνει και οι οποίοι, επιπλέον, θεωρούν ως μόνο δρόμο για τη χώρα την εφαρμογή αυτού του καταστροφικού μνημονίου, να κοροϊδεύουν, επί έξι ώρες, ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό, για το ποιοι και πόσοι θα εφαρμόσουν το μνημονιακό τερατούργημα τους.

Σε λίγο, νεομνημονιακοί και παλαιομνημονιακοί αρχηγοί, με τις ανάλγητες πολιτικές τους, τα ανεύθυνα παιχνίδια τους και τις φτηνές δημαγωγικές τακτικές τους, θα διεκδικούν ο ένας από τον άλλον την ιδιότητα του πιο μισητού προσώπου από τον ελληνικό λαό.

Η μόνη λύση για τον τόπο είναι η ήττα της κυβέρνησης, η συντριβή του μνημονιακού σκηνικού που αντιπροσωπεύει το σημερινό Συμβούλιο αρχηγών και η δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συνεργασία όλες τις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές και δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις γι ' αυτήν την μεγάλη ανατροπή, τη μόνη που μπορεί να δώσει ανάσα και ελπίδα στη χώρα.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/11/2015»
Νάντια Δεληγιώργη στο iskra.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *