«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας» διαδηλώνουν εργαζομένοι και ΕΒΕ αυτή την ώρα σε ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Πλειστηριασμοί,
ΕΝΑΝΤΙΑ στους πλειστηριασμούς διαδηλώνουν αυτή την ώρα σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών, σε δύο σημεία της Αθήνας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική.


Η πρώτη συγκέντρωση είναι στο υπουργείο Οικονομικών όπου εργαζόμενοι, ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι καταγγέλλουν την πολιτική που ξεσπιτώνει τις λαϊκές οικογένειες. «Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι», αναγράφει το κεντρικό πανό με υπογραφή από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και γυναικών.

Η δεύτερη συγκέντρωση είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου με πανό εργαζόμενοι άπλωσαν πανό με σύνθημα ζητούν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και «Κάτω οι φόροι». Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν δυναμικά συνθήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και παράλληλα πραγματοποιούν εξόρμηση στους περαστικούς καλώντας τους να μην αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.