Βλ. Πούτιν - Φρ. Ολάντ: «Κοινός εχθρός ο ISIS»

Κοινός εχθρός Γαλλίας και Ρωσίας είναι ο ISIS, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ. Ολάντ, σε κοινή συνέντευξη με τον Ρώσο ομολόγό του Β. Πούτιν στη Μόσχα.


Ο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι η Γαλλία είναι απόλυτα έτοιμη να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας «μεγάλος σχηματισμός» προκειμένου να καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο εχθρός μας είναι το Ισλαμικό Κράτος, έχει εδάφη, στρατό και πόρους, οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε αυτόν τον μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες» είπε ο κ. Ολάντ.

«Είμαι στην Μόσχα μαζί σας για να δούμε πως θα δράσουμε μαζί και θα συντονιστούμε ώστε να μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτήν την τρομοκρατική ομάδα, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι δράσεις των τρομοκρατών αναγκάζουν και τις δύο χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του κοινού εχθρού, λέγοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Παρίσι.