Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Καταρρίφθηκε ρωσικό ελικόπτερο που πραγματοποιούσε έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του μοιραίου Su24

Και ενώ η ένταση στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας – Συρίας είναι στο κόκκινο, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας.

Σύμφωνα το Reuters ρωσικό ελικόπτερο επλήγη από εδάφους με αμερικανικής κατασκευής κατευθυνόμενο πύραυλο TOW που εκτόξευσαν Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, κοντά στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση της Συρίας πόλη Λαττάκεια.

Το τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρει πως το ρωσικό ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Την είδηση για την αναγκαστική προσγείωση του ρωσικού ελικοπτέρου μεταδίδει και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ρωσικό ελικόπτερο που πραγματοποιούσε έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του μαχητικού που κατερρίφθη νωρίτερα στην περιοχή, δέχθηκε πυρά από Σύριους Αντάρτες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Ωστοσο από τη ρωσική πλευρά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί το γεγονός. Ούτε όμως και τα διεθνή μέσα μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν αν το ελικόπτερο χτυπήθηκε ή αντιμετώπισε τεχνική βλάβη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *