12.000 βυτιοφόρα και φορτηγά καταγράψαν οι Ρώσοι στα σύνορα με το Ιράκ (Vid)

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν περίπου 12.000 (!) βυτιοφόρα και φορτηγά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.


«Οι εικόνες τραβήχτηκαν κοντά στο Ζάκο (περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν), όπου υπήρχαν 11.775 βυτιοφόρα και φορτηγά και στις δύο πλευρές του συνόρων» είπε ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρούντσκοϊ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Πρέπει να σημειωθεί πως πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία διέρχεται από αυτό το σημείο ελέγχου» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, βαριά φορτηγά φορτωμένα με πετρέλαιο συνεχίζουν να περνούν και τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός βυτιοφόρων που χρησιμοποιούν βόρειες και δυτικές διαδρομές μειώνεται.

Σύμφωνα με το RT, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει στη Συρία περίπου 2.000 βυτιοφόρα που χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές για μεταφορά πετρελαίου. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη κατέστρεψαν- όπως αναφέρεται- 17 κονβόι βυτιοφόρων και έναν αριθμό εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες για εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου. 

Ρωσία, Τουρκία,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.