Το «Δημόσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δίνει «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές!

συνταξιούχοι βουλευτές,
"ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ" διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με την εν λόγω διάταξη οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Το «Δημόσιο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και σταθμά αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), γιατί δεν επιδεικνύει την ίδια συνέπεια και ευαισθησία με τις αποφάσεις που αφορούν τις παράνομες μειώσεις ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΔΩΡΩΝ, ΕΝΦΙΑ κλπ. που αφορούν πλατιά και εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα. 

Η δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου Τύπου", που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις μιας 8ετίας, από το 2008 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου