Εσκεμμένα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αρνήθηκε τη «Λίστα Μπόργιανς»

Άλλη μια απόδειξη της εσκεμμένης κωλυσιεργίας να ελεγχθούν οι λίστες της φοροδιαφυγής αποτελεί η άρνηση της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (Στουρνάρα-Παπασταύρου)να αξιοποιήσουν τη «Λίστα Μπόργιανς».


Το portal altsantiri αποκάλυψε χθες την απάντηση-άρνηση του υφυπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης συνεργασίας Σαμαρά-Βενιζέλου, κ. Μαυραγάνη, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2012, οι κ.κ. Π. Κουρουμπλής, Π. Λαφαζάνης και Ζ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με τη συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας σε θέματα φοροδιαφυγής. Υπουργός Οικονομικών και προιστάμενος του κ. Μαυραγάνη εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Ράπανος.

Στην ερώτηση με Θέμα: «Παροχή πληροφοριών στο Ελληνικό κράτος από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών στην Ελβετία», οι βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτάνε τον αρμόδιο υπουργό κ. Μαυραγάνη, για ποιο λόγο δεν έγινε δεκτή η προσφορά των λιστών καταθέσεων ελλήνων φορολογούμενων από το Κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεσταφλίας.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου Γ. Μαυραγάνης.

Στην απάντηση του ο Γ. Μαυραγάνης αναφέρει: «Η τήρηση του Τραπεζικού απορρήτου θεσπίζεται στην Ελβετία με ομοσπονδιακό νόμο υπό την απειλή ποινικών κυρώσεων. Για τον λόγο αυτό τα στοιχεία που περιέχονται στους εν λόγω ψηφιακούς δίσκους δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας».

Με λίγα λόγια, ο κ. Μαυραγάνης απέρριψε το 2012 μια λίστα που θα μπορούσε να έχει αποφέρει νωρίτερα ένα μεγάλο ποσό εσόδων στο ελληνικό κράτος και που ήδη ερευνάται από τη σημερινή κυβέρνηση, με την αιτιολογία πως είναι παράνομη.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο υπουργος Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς, που παρέδωσε τη λίστα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη, δήλωσε «Δεν έγινε δεκτή η συνεργασία το 2012, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης»

Διαβάστε το pdf με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μαυραγάνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου