Σε κατάσταση «οικονομικής έκτακτης ανάγκης» κήρυξε τη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ!

Γαλλία, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Φρανσουά Ολάντ,
Σε κατάσταση «έκτακτης οικονομικής» ανάγκης, όπως τη χαρακτήρισε, κήρυξε τη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ανακοίνωσε σχέδιο ύψους 2 δισ. € για την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας, χωρίς να επιβληθούν νέοι φόροι.


Ο Γάλλος πρόεδρος μιλώντας κατά τη διάρκεια ετήσιας ομιλίας σε επιχειρηματίες παρουσίασε τα σχετικά προτεινόμενα μέτρα δεκαπέντε μήνες πριν τις προεδρικές στη χώρα, στις οποίες επιδιώκει να επανεκλεγεί.

Την ώρα που η αντιπολίτευση αφήνει αιχμές ότι ο Ολάντ θέλει να ρίξει τεχνητά τους αριθμούς της ανεργίας έναν χρόνο πριν τις εκλογές, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για «ένα στατιστικό πυροτέχνημα».

«Αυτά τα 2 δισ. € θα διατεθούν χωρίς να υπάρξει καμιά επιπλέον καταβολή οποιουδήποτε είδους, με άλλα λόγια θα διατεθούν από την εξοικονόμηση», δήλωσε.

«Μαζί με την ασφάλεια πρωτίστως η ανεργία απασχολεί τη χώρα» υποστήριξε ο Ολάντ κάνοντας λόγο για επανακαθορισμό του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία 500.000 προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, επιπρόσθετες επιδοτήσεις για μικρές επιχειρήσεις και μέτρα για την πρακτική άσκηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάρει μέτρα φιλικά προς τις επιχειρήσεις πριν δύο χρόνια, από το 2012 όταν ήρθε στην εξουσία πάνω από 600.000 άνθρωποι έμειναν άνεργοι.

Υποσχέθηκε επίσης στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζομένους ένα άμεσο πριμ 2.000 €  ετησίως για κάθε μακροπρόθεσμη πρόσληψη μισθωτού που θα αμείβεται με έως 1,3 φορές τον κατώτερο μισθό. Τέλος, επανέλαβε ότι συμφωνίες που συνόπτονται στο επίπεδο της επιχείρησης θα μπορούν να «τροποποιούν περαιτέρω» τον χρόνο εργασίας, ακόμη και να παρεκκλίνουν από την εργασιακή σύμβαση «προς το συμφέρον της απασχόλησης»
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου