Στην Αθήνα θα βρεθούν οι επικεφαλής τριών μεγάλων FUND

Στην Αθήνα θα βρεθούν εκτάκτως αυτή την εβδομάδα οι επικεφαλής τριών εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών funds παγκοσμίως, οι Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον.


Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο λόγος της παρουσίας των τριών μεγαλοεπενδυτών θα είναι κυρίως να ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Στην ατζέντα των τριών επενδυτών υπάρχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ασχοληθούν και με τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει στη χώρα μας.

Ο λόγος της εδώ παρουσίας των Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tribune.gr, – τον άτυπο συντονισμό της οποίας έχει ο κ. Γουάτσα – θα είναι κυρίως να ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Ως γνωστόν, άλλωστε, οι ίδιοι έχουν επενδύσει εδώ πολλά εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, αν και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγράψει ζημίες.

Κατά μόνας, στο παρελθόν, επισκέφθηκαν αρκετές φορές την Αθήνα. Ομως όλοι μαζί δεν έχουν ξαναβρεθεί εδώ. Στην ατζέντα τους υπάρχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν όλων των άλλων, θα ασχοληθούν και με τις ελληνικές τους επενδύσεις.

Οι επενδυτές, πάντως, έχουν δει τις μετοχές των εταιρειών στις οποίες έχουν επενδύσει να καταρρέουν από τη αρχή του έτους και εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις από πιθανές επιπλοκές στην επικείμενη αξιολόγηση.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος. Η WL Ross & Co, η επενδυτική εταιρεία του Γουίλμπουρ Ρος είναι μέτοχος της Eurobank, ενώ η Paulson & Co, το fund του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ.

Κατά τραπεζικές πληροφορίες μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι κ.κ. Γουάτσα, Ρος και Πόλσον για τη διαδικασία διαχείρισης και πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαθέτουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι μεγαλοεπενδυτές επιθυμούν να έχουν λόγο στο που θα κατευθυνθούν τα σχετικά δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου