Απρόσμενη αναβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poors

 Σε Β- από CCC+ με σταθερό το outlook
Ένας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, η Standard & Poor’s, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα, καθώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους...

   
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's αναβάθμισε σήμερα, Παρασκευή, την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Β- από CCC+, θέτοντας σταθερό outlook.

Ο οίκος θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους όρους του τρίτου προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι παρά τα πολλαπλά σοκ η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι ανέμενε.

«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, παρά τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος οικονομικής υποστήριξης ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο στις συζητήσεις για την επίσημη ελάφρυνση του χρέους» αναφέρει ο S&P στη συνοδευτική έκθεσή του.

Ο οίκος θεωρεί επίσης ότι η προοπτική της ελληνικής οικονομίας είναι σταθερή.
Επίσης, προβλέπει ισχυρότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017 μετά τη σταθεροποίησή της φέτος. «Η πρόγνωσή μας για την ελληνική οικονομία είναι για ένα ακόμη έτος ουσιαστικά μηδενικής ανάπτυξης, που θα ακολουθηθεί από μία πιο ισχυρή ανάκαμψη», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η οικονομία απέδειξε ότι ήταν πιο ανθεκτική από ότι αναμενόταν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MarketWatch.
 
Skynews: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την Standard & Poor’s


Ένας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, η Standard & Poor’s, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας κατά μία βαθμίδα, καθώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους του τελευταίου προγράμματος διάσωσης της χώρας, καταγράφει σε αναλυτικό του ρεπορτάζ το βρετανικό Skynews.

Ειδικότερα, το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι η S&P ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών ότι η αξιολόγηση της χώρας αναβαθμίζεται σε B- από CCC+ προηγουμένως. Επίσης, έθεσε το outlook για τη χώρα σε σταθερό.

Και όλο αυτό ενώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των διεθνών πιστωτών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου