WSJ: Το ΔΝΤ θέλει περικοπές 9 δισ. στο ασφαλιστικό!..

ΔΝΤ, Ασφαλιστικό, συντάξεις,
Πέραν από τις απειλές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Grexit για το προσφυγικό, το δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ ως προς το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία ριζική αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που έχει φθάσει στα όριά του, η οποία θα αποφέρει εξοικονόμηση ίση με το 5% του ΑΕΠ (σ.σ.: περίπου 9 δισ. ευρώ). Διαφορετικά, το Ταμείο πιστεύει ότι η χώρα θα έχει λίγες πιθανότητες να επιτύχει τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που χρειάζεται για να θέσει υπό έλεγχο το χρέος της.

«Καθώς η Ελλάδα δαπανά σχεδόν το 17% του ΑΕΠ για τις συντάξεις και το ΔΝΤ θεωρεί ότι η φορολογία στη χώρα είναι ήδη πολύ υψηλή, αυτό θα είχε ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων σχεδόν κατά το ένα τρίτο, πέρα από τις μειώσεις τους κατά περίπου 40% τα τελευταία χρόνια», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας:

Σε μία χώρα εξουθενωμένη από τη μεγάλη οικονομική ύφεση, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να επιβιώσει, όπως λένε αναλυτές.

Εάν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορέσει να πείσει τους βασικούς πιστωτές , ιδιαίτερα τη Γερμανία, η πρόσφατη περίοδος σχετικής ηρεμίας στην κρίση χρέους της Ελλάδας μπορεί σύντομα να τερματισθεί, φοβούνται Έλληνες αξιωματούχοι. «Μία καταιγίδα σιγοψήνεται», δήλωσε ένας από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου