Για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών εάν δεν πωληθούν τα κόκκινα δάνεια,προειδοποιεί το Δ.Ν.Τ.!

ΔΝΤ, τράπεζες, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών,
Η άποψη του Δ.Ν.Τ. για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πως πρέπει να να υπάρξει πλήρως απελευθέρωση της δυνατότητας πώλησής τους.... 


ενώ -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- το Ταμείο εκφράζει προειδοποιήσεις ότι μπορεί να χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.... 

Τι στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής, με σκοπό να δώσει λύσεις στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, πηγές αναφέρουν πως οι δανειστές εκφράζουν νέες αντιρρήσεις στο όλο θέμα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, πηγές ανέφεραν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθούν να έχουν διαφωνίες για τη λύση που πρέπει να δοθεί στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η άποψη του Ταμείου για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πως πρέπει να να υπάρξει πλήρως απελευθέρωση της δυνατότητας πώλησής τους, ενώ -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- το Ταμείο εκφράζει προειδοποιήσεις ότι μπορεί να χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε θέσει επί τάπητος το θέμα των μη-εξυπηρετούμενων δανείων, τονίζοντας πως απαιτείται μια γνήσια και αξιόπιστη στρατηγική για τη διαχείρισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου