Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ 'ΡΙΞΕΙ' ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Σκάνδαλα., MEDIA,
Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν πηγές από την τραπεζική αγορά αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «το πάρτι τελείωσε και τώρα έρχεται ο λογαριασμός»....


Τα θαλασσοδάνεια σε μιντιάρχες ξηλώνουν τραπεζίτες και φέρνουν εισαγγελείς... 

Φόβος και τρόμος έχει καταλάβει τραπεζικά στελέχη αλλά και συγκεκριμένους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που είχαν εγκρίνει σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα «Επίκαιρα» καλά πληροφορημένες πηγές από την τραπεζική αγορά αλλά και κυβερνητικοί κύκλοι, «το πάρτι τελείωσε και τώρα έρχεται ο λογαριασμός». Άλλωστε, υπάρχει και το προηγούμενο διοικήσεων τραπεζών που σήμερα είναι αντιμέτωπες με τη Δικαιοσύνη για επιχειρηματικά δάνεια που δεν είχαν τις εγγυήσεις που προέβλεπε ο νόμος. Ιδίως τα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν αφειδώς δάνεια σε εκδοτικές επιχειρήσεις, ενώ δεν πληρούσαν καμία προϋπόθεση για να δανειοδοτηθούν. Παρ’ όλα αυτά, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αντί να διοχετευτούν στην υγιή επιχειρηματικότητα κατέληγαν ως θαλασσοδάνεια σε μεγαλοσχήμονες και εντέλει, μέσω ανακεφαλαιοποίησεων, έφυγαν από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Όλα αυτά, φυσικά, ήταν σε γνώση του μέχρι πρότινος πολιτικού συστήματος, που έκανε τα στραβά μάτια –στην καλύτερη περίπτωση– για να έχει την εύνοια των μέσων ενημέρωσης, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους το κάλυπταν από τις δικές του συναλλαγές με ημετέρους, ενώ προπαγάνδιζαν με αργυρώνητους «δημοσιογράφους» την πολιτική τους «πραμάτεια» με γκεμπελίστικες τακτικές και επικοινωνιακούς τακτικισμούς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει σήμερα στην κατοχή της όλα τα επισφαλή δάνεια και τις αιτιολογικές εκθέσεις τραπεζικών στελεχών και είναι πλέον σε θέση να τα δώσει στη Δικαιοσύνη. Συγχρόνως όμως και οι εισαγγελικοί λειτουργοί του οικονομικού εγκλήματος έχουν στη διάθεσή τους «δεμένες» υποθέσεις. Αυτές οι εξελίξεις, μάλιστα, φαίνεται να φέρνουν γρήγορες αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών – και όχι μόνο... 

 Τι έφαγαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Ψυχάρης; 

Σχετικό είναι και το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ" στις 15 Φεβρούαρίου, με το χαρακτηριστικό τίτλο το οποίο παραθέτουμε.   

Αν και σε γενικές γραμμές είναι κάτι το συνηθισμένο οι επισκέψεις πολιτικών αρχηγών σε γραφεία εφημερίδων για συνάντηση με τον εκδότη και τη διευθυντική ομάδα, όλα έχουν τη σημασία τους.

Και φυσικά πάντοτε παίζει ρόλο και η χρονική συγκυρία που συμβαίνει κάτι τέτοιο, τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Σήμερα λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον ΔΟΛ και γευμάτισε με τον Σταύρο Ψυχάρη και τη διευθυντική ομάδα των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑτος.

Το timing είναι δηλωτικό. Ακριβώς την ώρα που γίνεται ο ντόρος για τις τηλεοπτικές άδειες. Ακριβώς την περίοδο που ο Σταύρος Ψυχάρης καταθέτει για θαλασσοδάνεια που πήρε για τα ΜΜΕ του.

Ακριβώς στη φάση που το αφεντικό του ΔΟΛ κατηγορείται για... ξεχασμένα πόθεν έσχες.

Πιο κατάλληλο timing δεν θα μπορούσε επομένως να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ίσως να ήθελε να μας δείξει τις προθέσεις του. Τις είδατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου