Επίσκεψη Κοτζιά σε Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία και Ιράν

ΥΠ.ΕΞ., Νίκος Κοτζιάς, Αζερμπαϊτζάν,
Με βαρύ πρόγραμμα επαφών αναχωρεί σήμερα ο έλληνας ΥΠ.ΕΞ Νίκος Κοτζιάς για το Αζερμπαϊτζάν, σε συνέχεια για το Άμστερνταμ και την Κυριακή 7/2 θα συνοδεύσει το πρωθυπουργό στην επίσημη επίσκεψη του στην Τεχεράνη. 

Με ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών αναχωρεί σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από πρόσκληση του Αζέρου ομολόγου του Ελμάρ Μαμαντιάροφ. Μετά την άφιξή του στο Μπακού είναι προγραμματισμένη η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Μαμαντιάροφ ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, με το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών.

Αύριο Τετάρτη ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ογκτάι Ασάντοφ και θα συναντηθεί με την κοινοβουλευτική ομάδα ελληνοαζερικής φιλίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι επαφές του με τον υπουργό Ενέργειας και πρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν, Νατίγκ Αλίγιεφ.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Αζερμπαϊτζάν, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο 'Αμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη εξαμηνιαία συνάντηση «Gymnich», των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Κατά την πρώτη μέρα της συνάντησης θα συζητηθούν η Παγκόσμια Στρατηγική της Ε.Ε για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, ιδιαίτερα μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει στη Συνάντηση Υπουργών, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, τις συστηματικές προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση των, άνευ προηγουμένου, μαζικών προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, την Κυριακή, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Τεχεράνη, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Ιράν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου