MRB: Η Νεα Δημοκρατία προηγείται 3,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν ΚΚΕ, ΧΑ. Δημ. Συμπαράταξη, Ε.Κ., ΑΝ.ΕΛ,

Προβάδισμα 3,7 στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρόθεση ψήφου στις τάσεις Φεβρουαρίου 2016 της MRB....  

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό σχεδόν οχτώ στους στους δέκα (77,7%) θεωρούν «μάλλον άδικη ή σίγουρα άδικη» την πρόταση της κυβέρνησης....

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 26,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκεται αντίθετα «Το Ποτάμι» με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με 1,9%.

Παρόμοιοι προβάδισμα έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2% έναντι 25,2% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

«Άλλα Κόμματα» απαντά το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, σύμφωνα με το protothema, τάσσονται σε ποσοστό 80,1% υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών αλλά το 43,5% τάσσεται κατά του κλεισίματος των δρόμων, των αεροδρομίων και των τελωνείων με το 54,1% να συμφωνεί με αυτού του είδους τη διαμαρτυρία.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό σχεδόν οχτώ στους στους δέκα (77,7%) θεωρούν «μάλλον άδικη ή σίγουρα άδικη» την πρόταση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου