Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.: Πρόσθετα μέτρα για να μην περικοπούν οι συντάξεις!

Και άλλο ‘αίμα’ ζητάει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκειμένου να διατηρηθούν οι συντάξεις στα σημερινά χαμηλά επίπεδα και η κυβέρνηση δια του κ. Κατρούγκαλου, παρά τις ‘κόκκινες’ γραμμές της φέρεται πρόθυμη να εφαρμόσει τις εντολές του Herr Schäuble….


ΠΡΕΠΕΙ να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις (ισοδύναμα) αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο επιτάσσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει ... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ'αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τις συντάξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο Σόιμπλε, παραμένοντας σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει επανέλαβε: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει».

Αντιθέτως, πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου