Ρωσικό ΥΠ.ΕΞ.: Ορισμένες δυτικές χώρες δεν θέλουν να συνεργαστούν παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

ΡΩΣΙΑ, Τρομοκρατία,
Ορισμένες χώρες στη Δύση, παρά την εντεινόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα, δεν θέλουν να συνεργαστούν και πάλι με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μαρία Ζαχάροβα, επικεφαλής του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ.
«Συνεχώς αναφερόμαστε στο ζήτημα αυτό και λέμε ότι δεν λειτουργούν τα κανάλια συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που υπάρχουν σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, όπως για παράδειγμα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, στο οποίο συγκεκριμένα το σημαντικό, σοβαρό και ουσιαστικό θέμα ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι δυτικοί μας εταίροι διέκοψαν τη συνεργασία αυτή. Κοίταξε, πόσο επίκαιρο είναι αυτή τη στιγμή το ζήτημα της διεθνούς συνεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο», δήλωσε η κ. Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία 24», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ανάγκη συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η ίδια δήλωσε, επίσης, ότι «με διάφορα, επινοημένα και τεχνητά προσχήματα, η συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ούτως ή άλλως σταμάτησε τα τελευταία χρόνια».

«Δημιουργείται η αίσθηση ότι σκοπίμως αποσπάται η προσοχή των Ευρωπαίων από το κύριο, το βασικό πρόβλημα. Γιατί γίνεται αυτό; Πιθανόν για διάφορους λόγους. Όμως υπάρχει μια τόσο έντονη αίσθηση για το ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν και πάλι πραγματικά στο ζήτημα αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξάνονται» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε μια σειρά εκρήξεων στις Βρυξέλλες. Περίπου στις 08.00 τοπική ώρα, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem, ενώ δύο ακόμη εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στο μετρό των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τις τελευταίες  πληροφορίες, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι σοβαρά τραυματισμένοι ξεπερνούν τους 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου