RT: Το «Ισλαμικό κράτος» πουλάει στην Τουρκία πετρέλαιο με 12 δολάρια το βαρέλι! (vid)

Τουρκία, Ισλαμικό Κράτος,
Στην ιστοσελίδα του RT υπογραμμίζεται, επίσης, ότι, "ενας αιχμάλωτος τουρκικής καταγωγής, επιβεβαιώνει ότι η πλειονότητα των ισλαμιστών μαχητών φθάνουν στο ισλαμικό Κράτος μέσω της Τουρκίας, αλλά ούτε οι τουρκικές αρχές, ούτε οι συνοριακοί φρουροί προβάλλουν κανένα απολύτως εμπόδιο". 



Έγραφα του τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου του υπουργείου φυσικών πόρων του Ισλαμικού Κράτους

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του τηλεοπτικού καναλιού RT παρουσίασε έγγραφα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και μαρτυρίες μαχητών του που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, οι οποίοι μιλούν για τα διυλιστήρια πετρελαίου των ισλαμιστών και τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού» που κάνουν στη γειτονική Τουρκία.

Από την Τουρκία στην Συρία πηγαίνουν μαχητές…


Σύμφωνα με το RT, τα έγγραφα περιήλθαν στην κατοχή των κουρδικών Τμημάτων Λαϊκής Αυτοάμυνας (YPG) όταν οι μαχητές του εισέβαλαν στην πόλη Αλ Σαντάντ στη βόρειο Συρία, τα οποία στη συνέχεια έδωσαν σε δημοσιογράφους του RT, που βρέθηκαν εκεί. Ταυτόχρονα οι κούρδοι μαχητές αιχμαλώτισαν μαχητές του ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες, οι οποίοι αποκάλυψαν τις σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους με την Τουρκία.

Η πόλη Αλ- Σαντάτ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης πετρελαίου στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας. Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του RT, oι δημοσιογράφοι του RT έφθασαν στην πόλη δέκα μέρες, αφότου τα κουρδικά τμήματα της λαϊκής αυτοάμυνας εξεδίωξαν τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», οι οποίοι φεύγοντας, άφησαν πίσω τους μια κατεστραμμένη πόλη.

«Οι περισσότερες βιντεοσκοπήσεις έγιναν στην πόλη Αλ —Σαντάτ όπου ζουν περίπου 10.000 άνθρωποι. Οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», τράπηκαν σε φυγή, πετώντας ότι είχαν, ακόμη και σημαντικά έγγραφα, τα οποία και βρήκαμε» δηλώνει η σκηνοθέτης του καναλιού RT που τήρησε την ανωνυμία της για λόγους ασφαλείας.

Όταν τα κουρδικά τμήματα της λαϊκής αυτοάμυνας άρχισαν την επίθεση, οι τρομοκράτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη Αλ-Σαντάντ, αφήνοντας όχι μόνο έγγραφα αλλά και προσωπικά αντικείμενα, ακόμη και παπούτσια. «Σε μερικά διαμερίσματα, βρήκαμε υπολείμματα από τις γενειάδες τους που είχαν ξυρίσει, επειδή τράπηκαν σε φυγή, αφού έβαλαν πολιτικά ρούχα» δήλωσε η σκηνοθέτης, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του RT.

Παρόλα αυτά όμως μερικοί ισλαμιστές μαχητές που αιχμαλωτίσθηκαν από τους κούρδους, άρχισαν να καταθέτουν σημαντικές μαρτυρίες για το πώς συγκροτείται και λειτουργεί το «Ισλαμικό Κράτος», προσθέτει το RT.

Έγραφα του Ισλαμικού Κράτους με μεταφορές πετρελαίου στην Τουρκία 
Στην ιστοσελίδα του RT υπογραμμίζεται, επίσης, ότι, "ένας αιχμάλωτος τουρκικής καταγωγής, επιβεβαιώνει ότι η πλειονότητα των ισλαμιστών μαχητών φθάνουν στο ισλαμικό Κράτος μέσω της Τουρκίας, αλλά ούτε οι τουρκικές αρχές, ούτε οι συνοριακοί φρουροί προβάλλουν κανένα απολύτως εμπόδιο".

«Όταν πέρασα τα σύνορα, ήταν περίπου 10 ή ώρα το πρωί. Κανένας δεν μας εμπόδισε. Περάσαμε ανεμπόδιστα τα σύνορα», δήλωσε ο τούρκος αιχμάλωτος στο RT. Σύμφωνα με τον ίδιο, "στα σύνορα υπάρχουν παρά πολλοί τούρκοι στρατιωτικοί, αλλά κανείς τους δεν εμποδίζει την ροή όσων θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους» ".

«Από στρατιωτικής απόψεως πρόκειται για μια σημαντική περιοχή, αλλά όταν περνούσαμε τα σύνορα, κανείς δεν μας εμπόδισε», λέει ο τούρκος αιχμάλωτος, στο RT.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο RT αυτό συμβαίνει επειδή η Τουρκία χρησιμοποιεί το «Ισλαμικό Κράτος» για τα δικά της συμφέροντα. «Η Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος έχουν έναν κοινό εχθρό το κουρδικό YPG. Η ίδια η Τουρκία δεν θέλει να αναμειχθεί σ' αυτό, αλλά θέλει να απαλλαγεί από τον εχθρό της χρησιμοποιώντας άλλους», εκτιμά ο αιχμάλωτος μιλώντας στο RT.

Στην ιστοσελίδα τονίζεται ότι, "οι Κούρδοι μαχητές για να επιβεβαιώσουν το γεγονός ότι οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» περνούν τα τουρκικά σύνορα ανεμπόδιστα, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους του RT πακέτα ολόκληρα με διαβατήρια διαφόρων χωρών, από την Λιβύη, το Μπαχρέιν, την Τυνησία, το Καζαχστάν ακόμη και από την Ρωσία, που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές. Στα βίντεο του τηλεοπτικού καναλιού RT φαίνονται διαβατήρια ατόμων με τόπο διαμονής την περιοχή του Σαράτοφ του Βόλγκογκραντ, και του Νταγκεστάν, που ανήκουν και σε άνδρες και σε γυναίκες. Σε όλα τα διαβατήρια υπάρχουν οι σφραγίδες εισόδου στην Τουρκία".

"Όλα αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα, μαζί και τα ρωσικά διαβατήρια και οι ρωσικές ταυτότητες, έπεσαν στα χέρια των κούρδων μαχητών του YPG, μετά την κατάληψη της πόλης Αλ Σαντάτ. Όπως εικάζουν οι κούρδοι μαχητές, οι κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων, τα οποία έπρεπε να παραδώσουν στο ισλαμικό Κράτος μόλις εντάχθηκαν σ αυτό, είναι κατά πάσα πιθανότητα νεκροί", προσθέτει το RT.

Όσοι στρατολογούνται από το Ισλαμικό Κράτος, μόλις παραδώσουν το διαβατήριο τους, τους δίνουν να διαβάσουν προπαγανδιστικά έντυπα, τονίζεται στην ιστοσελίδα του RT. Για παράδειγμα — προστίθεται — "οι δημοσιογράφοι του RT βρήκαν σ΄ ένα «γραφείο» των ισλαμιστών μαχητών το βιβλίο με τίτλο «Πώς να πολεμήσεις άριστα ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Άσαντ». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο που εκδόθηκε στα τουρκικά στην Κωνσταντινούπολη, υπάρχει αναφορά στον εκδοτικό οίκο που το εξέδωσε, ο οποίος έχει λογαριασμό στο Facebook".

… και από τη Συρία στην Τουρκία το πετρέλαιο


Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του RT, ο αιχμάλωτος τούρκος ισλαμιστής είπε, ότι "το Ισλαμικό Κράτος πουλάει το πετρέλαιο στην Τουρκία και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες, που είναι αδύνατον να μην το γνωρίζουν οι τουρκικές αρχές".

«Γίνεται εμπόριο πετρελαίου, αυτό το γνωρίζω καλά..Εκτός των άλλων, οι τούρκοι βοηθούν το «Ισλαμικό Κράτος» στέλνοντας είδη διατροφής και αλλά αναγκαία είδη, καθώς το «Ισλαμικό Κράτος» που υφίσταται τις συνέπειες του εμπάργκο δεν είναι εύκολο να αγοράσει είδη διατροφής. Μετά τους βοηθούν με χρήματα, όπλα και πυρομαχικά. Αυτή είναι η βοήθεια. Και όλα αυτά γίνονται απροκάλυπτα», ισχυρίζεται στο RT ο τούρκος μαχητής.

Το γεγονός ότι η εξόρυξη πετρελαίου στα εδάφη που έχει καταλάβει το «Ισλαμικό Κράτος» γίνεται με τρόπο επαγγελματικό και σε βιομηχανική κλίμακα, το καταμαρτυρούν τα έγγραφα που περιήλθαν στα χέρια των κούρδων ως λάφυρα, αναφέρει το RT. Μεταξύ των εγγράφων αυτών υπάρχουν αναφορές σε έντυπα του «Τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου του υπουργείου φυσικών πόρων του Ισλαμικού Κράτους» για ποσότητες πετρελαίου που φόρτωναν τον Ιανουάριο του 2016 οδηγοί βυτιοφόρων.

Εάν πιστέψει κανείς τις αναφορές αυτές, σημειώνει το RT, οι οδηγοί αγόραζαν το πετρέλαιο από το «Ισλαμικό Κράτος» από 12 έως 26 δολάρια το βαρέλι. Η φόρτωση γίνονταν στις πετρελαιοπηγές Καμπίμπα, Ρεζούρα, Μακχούλ και Αλ- Χαϊρ.

Για παράδειγμα μόνο στις 23 Ιανουαρίου, στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Καμπίμπα, φορτώθηκαν 383 βαρέλια, στην τιμή των 13 δολαρίων το βαρέλι, συνολικού κόστους 4979 δολαρίων.

Ένα ακόμη έγγραφο, σύμφωνα με το RT σχετίζεται με την επίσημη πρόσληψη δύο μηχανικών στην υποδιεύθυνση του «Τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ισλαμικού Κράτους» που βρίσκεται στην περιοχή Αλ- Μπαράκ. Το εν λόγω έγγραφο, περιγράφει με αρκετά αναλυτικό και επαγγελματικό τρόπο, τις σχετικές υποχρεώσεις των νεοπροσληφθέντων, όπως η επισκευή του εξοπλισμού των πετρελαιοπηγών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν υποστεί ζημιές από τις αεροπορικές επιδρομές, τοποθέτηση νέων αγωγών πετρελαίου. Συνολικά στο τμήμα αυτό της περιοχής, εργάζονται 17 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 υπεύθυνοι και μερικοί εργάτες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RT ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των δημοσιογράφων θα κάνουν ένα ντοκιμαντέρ με το υλικό που συγκέντρωσαν, το οποίο θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.



greece-russia2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου