Εποικοδομητικές οι συζητήσεις Αθήνας-θεσμών σύμφωνα με την Κομισιόν

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται οι εκπρόσωποι των θεσμών μετά την αποχώρησή τους από την Αθήνα για συναντήσεις με την ομάδα εργασίας του Εurogroup. Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν. 


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ εκπρόσωποι των θεσμών συμμετείχαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε ενημερωτική συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας του Εurogroup, ενώ επιστρέφουν εντός της ημέρας στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, η οποία αναφερόμενη στην ουσία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα είπε ότι είναι εποικοδομητικές και αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ιστοχώρο της DW, η εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι χθες ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωρούν καλά, υπάρχει ουσιαστική πρόοδος σε πολλά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα.

Το ταξίδι δεν συνδέεται με τις διαρροές


Όταν υπάρχει χρόνος, συναντήσεις όπως η σημερινή γίνονται με φυσική παρουσία δήλωσε η Μίνα Αντρέεβα
Ερωτηθείσα γιατί η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με την Ομάδα Εργασίας του Εurogroup δεν έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ως συνήθως, και αν αυτό έχει σχέση με την πρόσφατη διαρροή συζητήσεων στελεχών του ΔΝΤ στην Αθήνα, η εκπρόσωπος απάντησε ότι όταν υπάρχει χρόνος, συναντήσεις όπως η σημερινή γίνονται με φυσική παρουσία.

Τέλος, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι χθες ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Καγκελάριο Μέρκελ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στα μέσα του μήνα στην Ουάσιγκτον και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ θα συζητηθεί η πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου