Φρανσουά Ολάντ: «Δεν αποσύρω την εργασιακή μεταρρύθμιση» (vid)

Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ,
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ξεκαθάρισε πως δεν θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαδηλωτών... 

Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας είναι υπερβολικά φιλελεύθερη. Αυτό υποστηρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που αρνούνται να εγκαταλείψουν τους δρόμους του Παρισιού.

Όμως και σε πολλές άλλες Γαλλικές πόλεις συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με τελικό στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Νομίζω πως όσα συμβαίνουν δείχνουν πως βιώνουμε μια μεγάλη αλλαγή. Σημαντικό είναι πως απέτυχαν στην προσπάθεια τους να μας διχάσουν. Νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι παραμένουμε στους δρόμους και είμαστε ενωμένοι» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ξεκαθάρισε πως δεν θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

«Όσοι βρίσκονται στο δρόμο ζητούν την απόσυρση του νόμου. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές και συζητούμε με τα συνδικάτα. Τουλάχιστον με εκείνους που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της μεταρρύθμισης» υποστηρίζει ο Φρανσουά Ολάντ.

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι του Παρισιού έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, αφού συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών


Α. Στάικος/Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου