Τα «στοιχήματα» της επόμενης μέρας στο σημερινό υπουργικό

Ο πρωθυπουργός θα παραθέσει και τα «στοιχήματα» που θα πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα με άξονα την ανάπτυξη, στο οποίο το Μαξίμου επιθυμεί να προσδώσει χαρακτηριστικά «κεντρικής μάχης».... 



Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, που θα ξεκινήσει στις 15:00 με την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την efsyn, προτίθεται να σχηματίσει την εικόνα ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία, έπειτα και από τη διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειών μεταξύ του ελληνικού επιτελείου και των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών.

Ικανοποίηση επικρατούσε άλλωστε χθες για την ουσία των όσων συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές, θεωρώντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θα παραθέσει και τα «στοιχήματα» που θα πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα με άξονα την ανάπτυξη, στο οποίο το Μαξίμου επιθυμεί να προσδώσει χαρακτηριστικά «κεντρικής μάχης».

Γι’ αυτό και αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στα νομοσχέδια που θα εισαχθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Ξεχωριστό θέμα θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη κοινωνικού διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με τα σενάρια γύρω από την αλλαγή του εκλογικού νόμου να κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Το ερώτημα βέβαια που πλανάται αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, το οποίο το κυβερνητικό στρατόπεδο το απορρίπτει.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν άλλωστε ότι το καλοκαίρι το νομοθετικό έργο στη Βουλή θα είναι έντονο, καθώς θα ληφθούν πρωτοβουλίες για νομοθέτηση ζητημάτων τα οποία οι σημερινοί υπουργοί προγραμματίζουν επί μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου