BREXIT 43% - BREMAIN 41% - Ανακόπτεται το ρεύμα υπέρ Brexit λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες!

Brexit, Bremain, Βρετανία, Ε.Ε.,
Λίγες μόνο ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, νέα έρευνα δείχνει προβάδισμα του BREXIT. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα της TNS, το 43% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 41% υπέρ της παραμονής. Ένα 16% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο ή ότι δεν θα ψηφίσει…


Το προβάδισμα της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της σε αυτή μειώθηκε στις δύο μονάδες από τις επτά στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της TNS που δημοσιεύθηκε την παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την έρευνα της TNS, το 43% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 41% υπέρ της παραμονής. Ένα 16% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο ή ότι δεν θα ψηφίσει.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 2.320 ενηλίκων από τη 16η ως την 22η Ιουνίου.

Ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών της TNS, επισήμανε ότι «πρέπει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κεμπέκ το 1995 είχε υπάρξει μια καθυστερημένη μεταστροφή του status quo και το ίδιο θα καταγραφεί εδώ».

«Σαφώς, με μια κούρσα τόσο αμφίρροπη όσο αυτή, το επίπεδο της συμμετοχής μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών κατηγοριών θα είναι κρίσιμο» και «θα ορίσει το αποτέλεσμα».

Σε δημοσκόπηση της TNS που είχε δημοσιευθεί την 14η Ιουνίου, το 47% των ψηφοφόρων που είπαν ότι πιθανόν θα ψηφίσουν τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 40% υπέρ της παραμονής.

Νωρίτερα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium έδωσε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit προβάδισμα μιας μονάδας επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, οδηγώντας σε νέα πτώση τη συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του ευρώ. 
 

Και η Ελισάβετ υπέρ του BREXIT;



Ένα δείπνο με φίλους και μία προσωπική ερώτηση της βασίλισσας της Αγγλίας φαίνεται πως δημιούργησε «θέμα», με τις εφημερίδες της Βρετανίας να κυκλοφορούν με πηχυαίους τίτλους για στήριξη του Brexit από τη βασιλική οικογένεια.

Όλα ξεκίνησαν από μία τοποθέτηση του βιογράφου της βασίλισσας Ελισάβετ, Robert Lacey, ο οποίος έγραψε σε έναν ιστότοπο με τον οποίο συνεργάζεται (σ.σ Daily Beast) πως η βασίλισσα πρόσφατα σε δείπνο μεταξύ φίλων και συνεργατών έκανε την εξής ερώτηση «δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να παραμείνει η Αγγλία στην Ευρώπη». Ο Robert Lacey σημειώνει στο κείμενό του πως η βασίλισσα κάθε άλλο παρά με πολιτική χροιά τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά καθώς συνηθίζει έθεσε ένα κεντρικό θέμα προς προβληματισμό και συζήτηση ανάμεσα σε φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου