Στο EuroWorking Group της Δευτέρας εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση

Την Δευτέρα, στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αναμένεται η τελική επικύρωση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, του προγράμματος, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, για να εκταμιευθεί η υποδόση των 7,5 δις. €.



Στο ΕuroWorking Group εστιάζει λοιπόν την προσοχή της η Αθήνα, που θεωρεί ότι οι στόχοι και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έχουν εκπληρωθεί και ο νέος κάβος που πρέπει να περάσει η κυβερνηση είναι η συζήτηση για το χρέος.

Κλείσιμο της συμφωνίας, άρση του waiver, συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, συνεχιση της χρηματοδότησης, συζήτηση για το χρέος και δεύτερη αξιολόγηση το Φθινόπωρο είναι κατά σειρά οι επόμενοι σταθμοί στη δύσκολη κούρσα της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

Την ίδια ώρα, την προσπάθεια της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, προωθώντας ωστόσο μια μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Rosa Luxemburg» στο Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ενόψει της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την μεταρρύθμισή του, το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι και στο μέλλον σταθερό και βιώσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου