Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ – «Μάχη» ΧΑ και ΚΚΕ για την τρίτη θέση- Θρίλερ στο όριο του 3%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Δημοσκόπηση, MRB,
Μια ακόμα δημοσκόπηση-κόλαφος τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά βλέπει το φως της δημοσιότητας...


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουνίου (16-24/6) της MRB (πανελλανδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με προσωπικές συνεντεύξεις) στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%. 

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΚΚΕ 6,1%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,8%, Ένωση Κεντρώων 3,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, «Το Ποτάμι» με 2,2%, Λαϊκή Ενότητα 1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 21,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάσεις της MRB τον Φεβρουάριο του 2016 η ΝΔ προηγείτο με ποσοστό 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi1

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με 51,4%, έναντι 24,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το «Κανένα Κόμμα» με 15%, «Άλλο Κόμμα» με 5,2% και «Δεν ξέρω… Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,7%.

dimoskopisi2

Όσον αφορά στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας το 21,8% σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που βγαίνει πρώτος με 27,5%.

dimoskopisi3

Στο μεταξύ, οι πολίτες φαίνεται να επιθυμούν τη διεξαγωγή των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες. Ειδικότερα, στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, το 36,1% απαντά εκλογές.

dimoskopisi4

Στο γράφημα που ακολουθεί περιγράφονται οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου.

dimoskopisi5

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι περισσότερο δημοφιλής σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi6

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 92,4% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 6,6% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

dimoskopisi7

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα», το 92,4% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,5% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 6,6% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

dimoskopisi8

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι κακή/πολύ κακή.

dimoskopisi9

Επίσης το 77,5% των πολιτών εκτιμά ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει.

dimoskopisi10

Στο μεταξύ, η ανεργία θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

dimoskopisi11

Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Έλληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 57,3%.

dimoskopisi12

Παράλληλα, οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία για τα εργασιακά.

dimoskopisi13

Αποκρατικοποιήσεις

Στο ερώτημα πόσο αναγκαία ή μη ήταν η ίδρυση του υπέρ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων το 60,8% των ερωτηθέντων μάλλον δεν ήταν αναγκαία ή σίγουρα δεν ήταν αναγκαία.

dimoskopisi14

Εν τω μεταξύ, το 52,8% των πολιτών απαντά ότι μάλλον διαφωνεί ή απόλυτα διαφωνεί με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου από τυος επενδυτές.

dimoskopisi15

Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες διαφωνούν με την αξιοποίηση του Ελληνικού από τη Lamda Development.

dimoskopisi16
 
Εκλογικός νόμος

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της MRB σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται για τον εκλογικό νόμο.

dimoskopisi17
dimoskopisi18
 πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου