Νέος ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ: ‘’Ηττήθηκε’’ η Κυβέρνηση στη πρώτη επί της αρχής ψηφοφορία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Εκλογικός νόμος, ΒΟΥΛΗ,
ΥΠΕΡ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΠΑΡΩΝ: XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ., KKE - ΚΑΤΑ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ.
 
Η πρώτη - ήττα για την κυβέρνηση σε ότι αφορά στα «σχέδια» για τον εκλογικό νόμο ήρθε κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου που έγινε στην αρμόδια επιτροπή όπου φάνηκε ότι δεν διαθέτει τις συμμαχίες ή τις αναγκαίες εφεδρείες που απαιτούνται για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.
 

Στη ψηφοφορία που έγινε επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή   «ΥΠΕΡ». του νομοσχεδίου ψήφισαν 162, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την τελική της στάση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «ΠΑΡΩΝ».

«ΚΑΤΑ». ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης (που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαγράφηκε σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του) δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νόμο επειδή τον θεωρεί ερμαφρόδιτο, ότι θα ψηφίσει «NAI» για την «ψήφο στα 17» αλλά θα ψηφίσει «παρών» στην κατάργηση του μπόνους. Ως βασική του ένσταση ανέφερε το πλαφόν του 3% (το οποίο όμως η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά πλέον να καταργήσει)
 
Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκεντρώσει 200 ψήφους ώστε ο νόμος να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές, θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου