Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι!

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016, Άννα Κορακάκη,

Η Άννα Κορακάκη έγραψε Ιστορία απόψε στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων!



Η γαλανόλευκη κυμάτισε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς...

Η Άννα Κορακάκη έγινε πλέον η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στα αγωνίσματα των ανδρών παρόμοια επιτεύγματα είχαν καταφέρει ο Κώστας Τσικλητήρας (στίβος, 1908, 1912) και οι Γιάννης Φραγκούδης και Γιώργος Ορφανίδης (σκοποβολή, 1896).

Συγκλονιστική η Άννα Κορακάκη στην πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η 20χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής, δύο ημέρες μετά το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ, σε έναν αγώνα θρίλερ σήμερα στο πιστόλι 25μ, με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Καρς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου!


Συγχαρητήρια του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου


«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής .

«Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.

 O Αλ. Τσίπρας για τη χρυσή νίκη της Άννας Κορακάκη


«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, 'Αννα!», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της 'Αννας Κορακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου