Πούτιν: Κοινός στόχος Ρωσίας-Τουρκίας η επίλυση της κρίσης στη Συρία- Αναθερμαίνονται η ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Ρωσία, Τουρκία, Συριακή κρίση,

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν κοινό στόχο την επίλυση της κρίσης στη Συρία» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...



Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το cnn.gr, σημείωσε, ότι οι απόψεις της Ρωσίας σχετικά με την επίλυση της συριακής κρίσης συχνά δεν συμπίπτουν με της Τουρκίας, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να ευθυγραμμίσουμε τις απόψεις μας» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους προκειμένου να βρεθεί κοινή λύση.

Β. Πούτιν: Να αποκατασταθεί ο διάλογος με την Τουρκία 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτιν υπογράμμισε την κοινή βούληση της χώρας του και της Τουρκίας να "αποκαταστήσουν τον διάλογο και τις σχέσεις" μεταξύ τους υποδεχόμενος σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, έπειτα από εννέα μήνες διπλωματικής κρίσης, τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι τουρκο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται  σε μια "πολύ διαφορετική περίοδο" και πως η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες θα βοηθήσει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

"Η επίσκεψή σας, η οποία πραγματοποιείται παρά την πολύ περίπλοκη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει πως όλοι μας θέλουμε θα αποκαταστήσουμε τον διάλογο και τις σχέσεις, προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και του τουρκικού λαού", δήλωσε ο Πούτιν, έπειτα από μια χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών.


Ο Πούτιν, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ξένους ηγέτες που τηλεφώνησαν στον Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, επανέλαβε σήμερα πως η Ρωσία "τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας δράσης με μη συνταγματικό τρόπο".


Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Τουρκία "θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και πως η τάξη και ο συνταγματικός νόμος θα αποκατασταθούν" στη χώρα αυτή.


Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον ρώσο ομόλογό του για το τηλεφώνημα που του έκανε στις 15 Ιουλίου, λέγοντας ότι "έδωσε μεγάλη χαρά στον λαό μας".


Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες εισέρχονται πλέον σε μια "θετική" φάση και πρόσθεσε πως η "αλληλεγγύη" ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα θα συμβάλει στη διευθέτηση των προβλημάτων στην περιφέρεια, σημειώνει στην ανταποκρισή του το ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου