«ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ» απαίτησαν εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ και αγωνιστές της Αριστεράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΛΑΕ, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Αντίκρυ, Σπύρος Γκανής,

Το παρόν έδωσαν, επίσης στη συγκέντρωση και μπλοκ άλλων αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και η Προέδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου...



Παναγιώτης Λαφαζάνης: «ΟΛΟΙ στους δρόμους, ΟΛΟΙ στον Αγώνα, ΑΥΤΟΙ θα Ξεπουλήσουνε και τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ»

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 27/9, στο Σύνταγμα ενάντια στο ξεπούλημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έξι μεγάλων ΔΕΚΟ ανεκτίμητης εθνικής, οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας και συγκεκριμένα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ, της ΕΛΒΟ και των Κτηριακών Υποδομών.

Στη συγκέντρωση ενάντια στη μεταφορά των έξι παραπάνω ΔΕΚΟ στο τροϊκανό Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις και κυρίως εργαζόμενοι από την ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι έδιναν και τον τόνο στη συγκέντρωση με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια τους και την ευρηματικότητα των πανό και των συνθημάτων τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ισχυρό μπλοκ της ΛΑ.Ε με πολλά μέλη και στελέχη της και την παρουσία του Παναγ. Λαφαζάνη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας στη διάρκεια της συγκέντρωσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό “βαφτίζοντας το κρέας ψάρι”.

Το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε με τον Ν. 4336/15 η Βουλή και από κοινού ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά:

“Σκοπός του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικού μεγέθους (εν προκειμένω ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ, Κτηριακές Υποδομές) με σκοπό να μεγιστοποιεί την αξία τους, την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα”.

Για ξεπούλημα, λοιπόν, πάνε οι 6 ΔΕΚΟ αλλό ο λαός δεν θα το επιτρέψει όσα "ΝΑΙ" και αν υπάρξουν στη Βουλή, η οποία δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση.

Το πιο επίκαιρο σύνθημα και μήνυμα αυτήν την περίοδο είναι: όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα, πριν να ξεπουλήσουνε και τον Παρθενώνα».


Το παρόν έδωσαν, επίσης στη συγκέντρωση και μπλοκ άλλων αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και η Προέδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου