Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Bloomberg: «Μεγάλη πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Γερούν Ντέισελμπλουμ, Αξιολόγηση, ΧΡΕΟΣ,

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg και εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δήλωσε χαρακτηριστικά «ακούω είναι πως οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές και σημειώνεται μεγάλη πρόοδος»....



Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ εξετάζουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και αλλαγές στις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg και εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δήλωσε χαρακτηριστικά «ακούω είναι πως οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές και σημειώνεται μεγάλη πρόοδος».
Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου και θα γίνουν επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Επεσήμανε επίσης πως «έχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για τον ρόλο του ΔΝΤ δήλωσε πως «αν -και όταν φυσικά- οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει».

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, υπενθύμισε ότι «μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο -μετά το 2018- και είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου