Σε διάλυση βαδίζει η Ευρωζώνη - Μνημόσυνο στο ευρώ από τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας

Ε.Ε., Ευρώ, Ευρωσκεπτικισμός, Εμανουέλ Μακρόν,

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνει ότι το κοινό νόμισμα θα πάψει να υπάρχει, γιατί εξυπηρετεί μόνο την Γερμανία και καταστρέφει όλες τις υπόλοιπες χώρες...



To μνημόσυνο στο ευρώ έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι και γιατί έστησαν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και κυρίως ποιους εξυπηρετεί.

Χωρίς κανένα δισταγμό ο Εμανουέλ Μακρόν προέβλεψε με κατηγορηματικό τρόπο το τέλος του ευρώ, γιατί όπως είπε εξυπηρετεί αποκλειστικά την Γερμανία, ενώ καταστρέφει τις οικονομίες όλων των υπόλοιπων κρατών.

Είναι η πρώτη φορά που ομολογείται δημόσια η σκοπιμότητα που εξυπηρετεί το ευρώ από έναν συστημικό παράγοντα, που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Με καθυστέρηση ετών, οι Γάλλοι διαπιστώνουν ότι η οικονομία τους πλήττεται από συνεχή ύφεση, εξαιτίας του ευρώ, το οποίο μεταφέρει με ένα μαγικό κόλπο τα πλεονάσματα στην Γερμανία και τα ελλείμματα στις υπόλοιπες χώρες.

Όταν στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης αμφισβητείται ευθέως το ευρώ, τότε καταλαβαίνετε ποια θα έπρεπε να είναι η θέση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία αντί να αναζητήσουν τρόπους εξόδου από το φρενοκομείο του ευρώ, που έχει παραλύσει την οικονομία και έχει οδηγήσει την κοινωνία σε εξαθλίωση, εξακολουθούν να αναμασούν τα παραμύθια των τοκογλύφων και να ζητιανεύουν στην Μέρκελ, δάνεια όχι για ανάπτυξη, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι των ληστρικών δανείων!

Η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζουν ολοταχώς για διάλυση. Το αντελήφθησαν πρώτοι οι Βρετανοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν το φρενοκομείο και τώρα ακολουθούν οι Γάλλοι.

Οι Γερμανοί επιχειρούν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν το ευρώ, που είναι εφιάλτης για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Βέβαια η εποχή της Γερμανικής παντοδυναμίας τέλειωσε οριστικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική και την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύντομα έρχεται και η αποκαθήλωση της Μέρκελ και του Σόιμπλε, με δεδομένο ότι το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών βρίσκεται σε δημοσκοπική κατάρρευση, οι Σοσιαλδημοκράτες αναζητούν μετεκλογικές συνεργασίες με τους οικολόγους και τους Αριστερούς.

Το ζήτημα είναι, ότι ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη δρομολογούνται κοσμογονικές αλλαγές, η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει γη και ύδωρ στους τοκογλύφους, που λεηλάτησαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Τα λεγόμενα συστημικά κόμματα δεν λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκαστικά θα συμπαρασύρουν και την Ελλάδα, η οποία σύντομα θα γλιτώσει από τον εφιάλτη του ευρώ, αποκτώντας και πάλι την εθνική της ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια ως έθνος και την οικονομική αυτοδυναμία.

Προς διάλυση εντός 10 ετών πάει το Ευρώ


το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Kontra News

«Το ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε 10 χρόνια», παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν! Σε ομιλία που έδωσε στην «καρδιά» του Βερολίνου, στο πανεπιστήμιο Humboldt, χαρακτήρισε το κοινό νόμισμα, ως ένα «αδύναμο γερμανικό μάρκο», τονίζοντας ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οδηγείται σε διάλυση, σε ορίζοντα 10ετίας! Στη συνέχεια, ο σοσιαλιστής «τραπεζίτης», άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας ότι εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κερδίζει από τη φτωχοποίηση του Νότου.

«Το ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε 10 χρόνια, αν το Παρίσι και το Βερολίνο αποτύχουν να συμφωνήσουν σε κινήσεις θωράκισης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος», ανέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν, παραδεχόμενος ότι το σύστημα που έχουν επιβάλει στην Ευρωζώνη ευνοεί τηn Γερμανία σε βάρος πιο αδύναμων κρατών-μελών! Στη συνέχεια, προσέθεσε ότι «η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε συλλογικά, πως το ευρώ είναι ατελές και δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Τα λάθη του Ευρώ, πλουτίζουν το Bορρά και φτωχαίνουν το Νότο


Τα σημαντικά προβλήματα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αυξάνουν τις ανισότητες, στις χώρες της Ευρωζώνης και επιδεινώνουν το «χάσμα» Βορρά – Νότου. Ο ίδιος, συνεχίζοντας να βάλει κατά του ευρώ , ανέφερε ότι το νόμισμα, δεν κατάφερε να προσδώσει στην Ευρώπη πλήρη κυριαρχία έναντι του δολαρίου, ούτε προσέφερε στην Ευρώπη μια διαδικασία σύγκλισης μεταξύ των οικονομικών των διαφόρων κρατών-μελών.

Μάλιστα, την ώρα που πολλά μέλη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στις εθνικές τους Οικονομίες, ειδικά χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι «η Γερμανία έχει αξιοποιήσει τη δυσλειτουργία του ευρώ», για να προσθέσει ότι το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ Γαλλίας - Γερμανίας έβαλε νέα εμπόδια στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα ενίσχυαν την αλληλεγγύη μεταξύ των 19 μελών της Ευρωζώνης.

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, έχει βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης και ο Εμμανουέλ Μακρόν, που είχε στα χέρια την ευθύνη για τη διαχείριση της δεύτερης μεγαλύτερης Οικονομίας της Ευρωζώνης, τόνισε ότι με νέες γενναίες πολιτικές μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αν τα κράτη – μέλη αποφασίσουν να σώσουν το κοινό νόμισμα, τότε ο μόνος δρόμος είναι «μπροστά», γενναία βήματα προόδου στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο ίδιος προτείνει τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού της Ευρωζώνης προκειμένου να χρηματοδοτούνται επενδύσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, αλλά και να προσφέρεται οικονομική στήριξη στις χώρες που την έχουν ανάγκη.

Ο τραπεζίτης των Rothschild που έγινε σοσιαλιστής


Ο 40χρονος πολιτικός, πριν ενταχθεί στις τάξεις του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας και αναλάβει υπουργός Οικονομίας, στην κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ, ήταν Επιθεωρητής Οικονομικών στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του 2004 και του 2008. Το 2007, υπηρέτησε ως αναπληρωτής εισηγητής για την Επιτροπή βελτίωσης της Ανάπτυξης. Πόστα από τα οποία παραιτήθηκε για να εργαστεί ως επενδυτής τραπεζίτης στην τράπεζα Rothschild & Cie Banque. Εκεί, ήταν υπεύθυνος για την επίτευξη μία τεράστιας συμφωνίας, πολύ υψηλού προφίλ μεταξύ της Nestle και της Pfizer η οποία τον έκανε ιδιαίτερα γνωστό και πολυεκατομμυριούχο.

Τώρα που κατεβαίνει με το δικό του κόμμα, επικαλείται την εμπειρία του στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να αναδιοργανωθεί το εκπαιδευτικό της σύστημα για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις και αντί της λιτότητας να ενισχύσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή της ευρωζώνης.
* αναδημοσίευση από kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου