Στο σφυρί η ΔΕΣΦΑ, σε διάλυση η ΔΕΗ - Ξεπουλιέται ο δημόσιος ενεργειακός τομέας της χώρας

Οικονομία, Ενέργεια, ΔΕΗ,

Στο σφυρί το 66% της ΔΕΣΦΑ, σε διάλυση η ΔΕΗ - Η επίσκεψη στην Αθήνα του κοινοτικού Επίτροπου Ενέργειας, του Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, φρόντισαν οι πάντες να περάσει, σχεδόν, απαρατήρητη...



Η επίσκεψη στην Αθήνα του κοινοτικού Επίτροπου Ενέργειας, του Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, φρόντισαν οι πάντες να περάσει, σχεδόν, απαρατήρητη.

Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Ο «γκαουλάιτερ» της ευρωενωσιακής απολυταρχίας Κανιέτε ήρθε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει με το μελιστάλακτο και αποπροσανατολιστικό ύφος του τη διάλυση του δημόσιου ενεργειακού τομέα της χώρας και να ενισχύσει τον ρόλο της Ελλάδας ως δορυφορικού ενεργειακού οικοπέδου της Δύσης, χωρίς η πατρίδα μας να αποκομίζει το παραμικρό όφελος.

Το πρώτο το οποίο σφράγισε ο Κανιέτε στην Ελλάδα ήταν η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την πώληση κατά 66% του κερδοφόρου και στρατηγικότατου μονοπωλίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση μετά την πώληση του πρώτου πακέτου, την οποία θα διαδεχθεί και δεύτερο, του μονοπωλιακού κερδοφόρου δικτύου υψηλής τάσης της χώρας ΑΔΜΗΕ, δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού και για το δίκτυο του φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ).


O Επίτροπος Ενέργειας Μ. Α. Κανιέτε
Ταυτόχρονα ο Κανιέτε εξασφάλισε στην Αθήνα το οριστικό διαλυτικό χτύπημα στη ΔΕΗ, δεσμεύοντας την κυβέρνηση ότι θα προχωρεί, χωρίς αναβολές και αναστολές, τις διαδικασίες (ΝΟΜΕ) για την πώληση της φτηνής της ηλεκτρικής παραγωγής, με ζημία, μάλιστα, στα ιδιωτικά συμφέροντα και με στόχο τη μείωση κάτω από το 50% των μεριδίων της στην αγορά!

Η ΔΕΗ η οποία ούτως ή άλλως βουλιάζει και πνίγεται, χωρίς ρευστότητα, από τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με τα ζημιογόνα μέτρα εκχώρησης μεριδίων, εξωθείται στην πλήρη διάλυση.

Ο «γκαουλάιτερ» Κανιέτε υπήρξε σαφέστατος στους κυβερνητικούς υπαλλήλους της Αθήνας: θα τηρήσετε όλες τις μνημονιακές ενεργειακές δεσμεύσεις σας για να πάρετε το χαρτί της δεύτερης αξιολόγησης και βεβαίως οφείλετε να είστε πιστός ενεργειακός δορυφόρος της Δύσης.

Ο Κανιέτε κατοχύρωσε τον αμερικανο-αζέρικο αγωγό φυσικού αερίου, που διέρχεται από τη χώρα, χωρίς να αφήνει ούτε ένα ευρώ. Κατοχύρωσε τον παρακαμπτήριο του TAP, τον IGB, προς Βουλγαρία και Ρουμανία, μίλησε για τον East Med και τον ληστρικό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης (μεγάλη προσφορά στα ιδιωτικά και αμερικανικά συμφέροντα), ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτός, παρά τη συμφωνία Λαφαζάνη – Νόβακ στην Πετρούπολη, ο αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο από την Ελλάδα, κάτι που δουλοπρεπώς έχει αποδεχθεί η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, προς μεγάλη ζημία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

Οι διακηρύξεις Κανιέτε και Τσίπρα – Σταθάκη για την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, δεν έχουν την παραμικρή αξία, αντίθετα συνιστούν κοροϊδία, χωρίς την τήρηση της συμφωνία για το μεγάλο και επωφελέστατο έργο του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου που θα άλλαζε το ενεργειακό, οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής μας και όχι μόνο.

Μια ανατρεπτική εξέλιξη στην Ελλάδα θα μοίραζε βαρύτατες ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση που έγινε στα μνημονιακά χρόνια στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Πολλοί υψηλότατα ιστάμενοι (και πρωθυπουργοί) θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν!
K.M/iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου