Γιάνης Βαρουφάκης: «Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο»

Οικονομία, Πολιτική, Γιάνης Βαρουφάκης,

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης προέβλεψε, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή Checkpoint, της Γιάννας Παπαδάκου, στην τηλεόραση του ALPHA, ότι «σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο»...


Τον πρωταγωνιστή των δραματικών γεγονότων του 2015, Γιάνη Βαρουφάκη, φιλοξένησε χθες βράδυ, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, η εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου, Checkpoint, στην τηλεόραση του Alpha.

Σε μια βαθιά εξομολογητική συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε το θλιβερό παρασκήνιο των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, με ιδιαίτερη αναφορά στη στάση των «σκληρών» της Ευρώπης αλλά και των εκπροσώπων των θεσμών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει τις πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση και εκείνος προσωπικά για GREXIT, τα σχέδια των δανειστών για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και τη σχέση του με κρίσιμα πρόσωπα κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, ο κ. Σόιμπλε του είχε πει ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί να κρατήσει τη χώρα σας στο ευρώ»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει το στίγμα της σχέσης του με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες του 2015 και αποτιμά τις επιλογές τους με φόντο τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τον Αύγουστο του ΄15, είχαμε δύο επιλογές: ή σκληρό 3ο Μνημόνιο ή GREXIT». Ωστόσο, δηλώνει βαθιά ευρωπαϊστής και περιγράφει το σχέδιό του για το PLAN X.

Τέλος, προβλέπει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σε 4 μήνες, όταν δηλαδή θα πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές, με αντίτιμο νέα επαχθή μέτρα.

Στην εκπομπή, τέλος, περιγράφουν τις πολιτικές τους θέσεις για το ευρώ ή τη δραχμή ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β' Αλέκος Αλαβάνος. 
πηγή: alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου