Με στόχο τη συμφωνία αρχίζει αύριο ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Οικονομία, Πολιτική, Β΄αξιολόγηση, θεσμοί,

Έχοντας στο επίκεντρο την προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, επιστρέφουν την Τρίτη στις διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόσο η ευρωπαϊκή πλευρά του «κουαρτέτου» όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θεωρούν εφικτό αυτό το στόχο, σε συνέχεια της συμφωνίας επί της αρχής που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη διαμορφώνεται ως εξής:
  1. 10:30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.
  2. 12:00 Ενέργεια
  3. 19:00 Επισκόπηση
  4. 20:30 Δημοσιονομικά
Την δέσμευση της Κομισιόν να εργαστεί από κοινού με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσει σε καλύτερα στοχευμένες πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αναμενόταν το 2016, δηλωνει στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84″. Τόνισε πως μία τέτοια εξέλιξη είναι «προς το συμφέρον όλων γιατί θα ενταχθεί μια ώρα νωρίτερα η Ελλάδα στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και θα δοθεί και ένα σήμα ώθησης στην οικονομία».

Η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, εξαπολύοντας νέα πυρά προς τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου