Ομόφωνη στήριξη Ευρωσοσιαλιστών για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, συλλογικές διαπραγματεύσεις,

Την ομόφωνη στήριξη τους στην Ελλάδα για το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματέυσεων εξέφρασαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, κατά την Προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής...


Την ομόφωνη στήριξη τους στην Ελλάδα για το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματέυσεων εξέφρασαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, κατά την Προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθως και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Προπαρασκευαστική συνάντηση του ΕΣΚ αποτυπώθηκε και κοινή στάση τους για τις "αδικαιολόγητες και άδικες απαιτήσεις του ΔΝΤ".

"Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου, ιδιαίτερα σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε όλα τα κράτη-μέλη χωρίς εξαίρεση και λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση σε σχέση με την Ελλάδα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, σε δηλώσεις του πριν από την προπαρασκευαστική συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κοινό ανακοινωθέν των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αναμένεται να υπάρχει ειδική αναφορά υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Στάνισεφ δήλωσε επίσης ότι η 60η επέτειος της Ένωσης είναι ιστορική γιατί η ΕΕ βρίσκεται υπό απειλή, ότι στα μάτια των πολιτών της η ΕΕ έχει απομακρυνθεί από τις βαθιά σοσιαλδημοκρατικές αξίες της και "είναι η εικόνα μιας Ευρώπης λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού από την οποία οι άνθρωποι τρέχουν μακριά της".

"Ως Ευρωπαίοι προοδευτικοί πάντα παλεύαμε για τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που είναι τα θεμέλια της ΕΕ. Πιστεύουμε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση βασισμένη σε αυτές τις αρχές. Θέλουμε την ανανέωση της αρχικής υπόσχεσης της Ευρώπης: ένα μέλλον ευημερίας, ισότητας και δικαιοσύνης για όλους τους πολίτες της", είπε.

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και ο "οικοδεσπότης" Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζοξέφ Μουσκάτ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλεία Φεντερίκα Μογκερίνι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου