Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Γερμανία δεν θα μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας»

Κόσμος, Γερμανία, Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τουρκικό δημοψήφισμα,

Για συστηματική εκστρατεία του Βερολίνου που δεν επιτρέπει τις συγκεντρώσεις για το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών...

«Η Γερμανία δεν θα μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας», δήλωσε από το βήμα του τουρκικού προξενείου στο Αμβούργο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση εναντίον του Βερολίνου, το οποίο κατηγόρησε για συστηματική εκστρατεία εναντίον του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου, με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε από το Αμβούργο τη γερμανική κυβέρνηση ότι ασκεί συστηματικά πιέσεις σε βάρος των Τούρκων υπηκόων στη Γερμανία και εμποδίζει όσους επιθυμούν να παραστούν σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα allesgr.de, μίλησε σε μια συγκέντρωση Τούρκων πολιτών στην οικία του γενικού πρόξενου της Τουρκίας, αφού οι αρχές έκλεισαν το κτίριο όπου είχε αρχικά οργανωθεί η εκδήλωση. Παρόλα αυτά, εκατοντάδες Τούρκοι μετανάστες έδωσαν το «παρών» στον προαύλιο χώρο, ενώ ο ίδιος ο Τσαβούσογλου έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον κόσμο.

«Η Τουρκία θεωρούσε πάντα τη Γερμανία φίλη χώρα. Παρακαλώ να σταματήσει να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, καθώς ο κόσμος φώναζε συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου