Euro Working Group: Σε εκκρεμότητα τα Εργασιακά, ικανοποίηση για όλα τα άλλα

Οικονομία, EWG, Εργασιακά, ΔΝΤ

Ανάγκη εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών με επίκεντρο τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά, είναι το μήνυμα του χθεσινού EWG, σε όλα τα άλλα θέματα διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση...


Χωρίς να ανακοινωθεί ημερομηνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017 η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Eurogroup. 

Στις Βρυξέλλες δεν μιλούν για αδιέξοδο αλλά αντιθέτως, η εκτίμηση είναι ότι η σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή των θεσμών θα γίνει πολύ σύντομα.

Ανάγκη εντατικοποίησης των διαπραγματεύσεων Αθήνας-θεσμών με επίκεντρο τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά, είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση του Euro Working Group. Σε όλα τα άλλα θέματα διαπιστώθηκε ικανοποιητική σύγκλιση.

Στόχος παραμένει η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι το Γιούρογκρουπ της 7ης Απριλίου στη Μάλτα και απώτερη επιδίωξη να υπάρξει συνολική συμφωνία και να κλείσει η αξιολόγηση στο επόμενο προγραμματισμένο Γιούρογκρουπ στις 22 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου